ALO! INTERVJU VLADIMIR ORLIĆ O OČEKIVANJIMA OD DANAŠNJE SKUPŠTINE SNS I PREDSTOJEĆIM IZBORIMA: Za Vučića će glasati i politički protivnici SNS
Foto: Alo/Vladimir Orlić, Alo / Dejan Briza

Kako će najjača partija u Srbiji izgledati već u nedelju, da li će Aleksandar Vučić ponovo biti izabran na čelo naprednjaka, za Alo! otkriva Vladimir Orlić, član Predsedništva SNS-a i potpredsednik parlamenta.

Da li će na skupštini doći do nekih konkretnih promena u SNS ili će se sve završiti samo na najavama?

- Rezultati politike Aleksandra Vučića i SNS se vide na svakom koraku. Sve što najavimo realizuje se, vrlo konkretno. Fabrike, auto-puteve, bolnice, veće plate i penzije... nije video samo onaj ko nije bio u Srbiji uopšte. Stranka 27. novembra izlazi pred narod s programskim dokumentima, jasnim političkim planom za budućnost i timom čiji je zadatak da se bori za Srbiju.

Hoće li Vučić biti ponovo izabran za predsednika SNS-a?

- Noćima ne spavaju tajkuni i lopovi iz bivšeg režima, opseda ih to pitanje, razara ih činjenica da ni uz stotine miliona koje su uložili, ni uz svakodnevnu najprljaviju kanonadu iz bezbrojnih medija koje drže u svojim kandžama, Aleksandru Vučiću - ne mogu ništa. Zato neka samo nastave da se sekiraju, imaju i zašto.   

ALO! INTERVJU VLADIMIR ORLIĆ O OČEKIVANJIMA OD DANAŠNJE SKUPŠTINE SNS I PREDSTOJEĆIM IZBORIMA: Za Vučića će glasati i politički protivnici SNS

Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Kada smo kod Vučića , on je kazao da bi ako bi na predsedničke izbore izašao kao nezavisni kandidat dobio još više glasova, kako to komentarišete?

- Predsednik Vučić ima ogromnu podršku u narodu. Svi u Srbiji znaju da ta podrška znatno prevazilazi rejtinge svih političkih stranaka. Za njega bi glasali i politički protivnici SNS, jer ma šta govorili - i oni više vole kad imaju novi klinički centar, vakcine, dobre puteve. I znaju dobro čija politika to jedino stvara.

Vučević je istakao da rukovodstvo vapi za pravdom, za trenutkom kad će oni koji su zloupotrebili poverenje i pozicije odgovarati za svoje postupke, pa da li je taj trenutak ove subote?

- Svaki trenutak je pravi. Isto će vam reći svako u Srpskoj naprednoj stranci. Kada se radi za narod i državu, odgovornosti mora da bude. A upravo rad za narod i državu je smisao postojanja SNS.  

ALO! INTERVJU VLADIMIR ORLIĆ O OČEKIVANJIMA OD DANAŠNJE SKUPŠTINE SNS I PREDSTOJEĆIM IZBORIMA: Za Vučića će glasati i politički protivnici SNS

Vladimir Orlić, Alo / Dejan Briza

 

Da li će na Skupštini iz SNS-a biti izbačeni oni koji su se oglušili o stranku i državu, pa i Vučića lično?

- Sve odluke su u rukama delegata naše skupštine. Mi smo u tom smislu uvek imali suštinsku demokratiju i na to smo ponosni. Ne pada nam na pamet da budemo ni nalik nekadašnjem žutom preduzeću, koje je i svoju stranku, ali i celu državu, svodilo na privatnu firmu svog gazde.

Gde vi sebe vidite nakon ove sednice?

- Na frontu borbe za Srbiju, zajedno sa saborcima iz SNS, kao i uvek.

Imate li tremu od toga kako će vas oceniti članovi stranke?

- Svako bude ocenjen tačno kako je zaslužio, tu nema greške. 

Prethodnih nedelja se desio sukob između Nataše Jovanović i Zorane Mihajlović, na čijoj ste strani?

- Na strani Srbije i Srpske napredne stranke. To je jedina strana koja za nas postoji.

Da li ste oprostili Jovanovićevoj sve što je govorila protiv SNS-a i Vučića?

- Za svakog ko je spreman da se bori za Srbiju, zastupa politiku napretka koju je definisao predsednik Aleksandar Vučić, ima mesta u SNS. 

ALO! INTERVJU VLADIMIR ORLIĆ O OČEKIVANJIMA OD DANAŠNJE SKUPŠTINE SNS I PREDSTOJEĆIM IZBORIMA: Za Vučića će glasati i politički protivnici SNS

Vladimir Orlić, Alo / Dejan Briza

 

Ko je sve dobrodošao u redove SNS-a, da li postoji neki političar koga ne biste primili u stranku?

- Kurti, Tepić, Đilas, Izetbegović, Šolak, Fon Kramon, Jeremić i slični, koji bi naš narod da žigošu kao genocidan, očigledno ne bi imali šta da traže kod nas. S tim što Tepić, Đilas, Šolak i Jeremić - i nisu političari nego obični preprodavci kojima politika dođe tek sredstvo za njihov „biznis“.

Za nekoliko meseci će biti održani izbori, prema oceni stručnjaka, za SNS će posebno biti teški oni u Beogradu, kakva su vaša očekivanja?

- Pred narod uvek izlazimo s rezultatima i jasnim planom za budućnost. Rad i rezultate ljudi cene. Ne fascinira ih histerija, pretnje nasiljem i besomučno vitlanje velikim, prethodno od naroda pokradenim parama s druge strane.

Da li ste iznenađeni što opozicija okupljena oko Dragana Đilasa i Vuka Jeremića izlazi na predstojeće izbore?

- Najviše su iznenađeni sami Đilas i Jeremić: mesecima ne mogu da se sastave po tom pitanju. Jedan se onesvesti od šoka, a onaj drugi ga umiva. I tako na smenu.

Njihovu listu će predvoditi Marinika Tepić, a drugi na listi će biti Miroslav Aleksić, kako to komentarišete?

- Oni su najbolje što tajkunsko-mafijaški kartel iz bivšeg režima ima da ponudi, bez sumnje. Sigurno će sve kokoške - dileri, a i ostali dileri, glasati za tu listu. Vidi se na prvi pogled i sva širina u planiranju: sa samo dva imena pokrili su bar desetak stranaka, u kojima su bili ovo dvoje. Impresivno.

Rano je za priče o koalicijama

Da li ste za koaliciju sa SPS-om ili mislite da je bolje da na izbore SNS izađe samostalno?

- Rano je za priče o koalicijama. Ima do izbora još mnogo posla da se uradi za državu i narod, taj posao je za nas prioritet. Gleda se samo rezultat. A ako su nešto i Srbija i SNS naučili od Aleksandra Vučića, to je da se za rezultat bori svakoga dana. Zato Srbija koja je pokazala da može da pobeđuje više nema nameru da izgubi - ni dan. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Boris

27.11.2021 09:26

Gospodin Vučić je mnogo učinio za građane Srbije tako da smo svi uz njega.

Njanja

27.11.2021 10:05

Odličan intervju, bas tako rad i trud stranke SNS se vide na svakom koraku samo treba otvoriti oči i pogledati svaki grad selo šumu koliko se Srbija bolja sa predsednikom Vučićem.