FRANCUSKI POSLANIK BRANIO SRBE U BIH Naši istorijski prijatelji ne smeju biti žrtve nepravedne politike ! (VIDEO)
Printskrin

Kako je Marijani istakao, sankcije protiv predsedavajućeg Predsedništva Bosne i Hercegovine, Milorada Dodika, koje su više puta najavljivane od strane zapadnih centara moći - ničemu ne bi vodile. 

Marijani takođe optužuje Evropsku uniju i Sjedinjene Američke Države zbog prećutnog stava koji postoji prema albanskom premijeru Ediju Rami, kao i Aljbinu Kurtiju, a koji se ogleda u nedostatku adekvatnih, ili bilo kakvih, reakcija zapada na njihove sporne izjave i postupke, kojima se krše čak i dogovori postignuti pod patronatom Evropske unije i Vašingtona.  

Francuski poslanik istakao je i da je Srbija oduvek bila istorijski prijatelj i saveznik, kao i da se ne sme dopustiti da Srbi ponovo budu žrtve nepravedne i neuravnotežene politike. 

On je svoj govor objavio i učinio dostupnim široj javnosti.

Inače, Tieri Marijani je član desničarske stranke Marin Le Pen, kojoj je pristupio pre nekoliko godina. Marijani je bio ministar zadužen za saobraćaj u okviru ministarstva ekologije, održivog razvoja, saobraćaja i stanovanja od 2010. do 2012. godine, sa zvanjem državnog sekretara do 2011.  

Srpskoj javnosti Marijani je poznat po otvorenom stavu prema našem narodu i najvažnijim nacionalnim pitanjima, poput Kosova i Metohije, i slobodnim istupanjima u kojima neretko brani i podržava srpsku stranu. 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading