BRNABIĆ POJASNILA Oni koji protestuju doveli su Rio Tinto, narod će odlučiti na referendumu
Tanjug

Predsednica Vlade Ana Brnabić kaže da je od onih kojih protestuju čula samo protiv čega su, što pokazuje da nemaju svoje planove i ideje, nego su samo protiv nečega.

Premijerka je gostujući na TV Pink navela da su upravo oni koji sada protestuju prvi dali dozvole Rio Tintu 2004. godine kada je ta kompanija i došla u Srbiju.


"Aleksandar Vučić, ja i Srpska napredna stranka nemamo veze sa tim. Mi smo taj projekat nasledili, a dozvolu za bušenje velikih prečnika dalo je Ministarstvo zaštite životne sredine koje je vodio bivši ministar Oliver Dulić", rekla je premijerka i dodala da se niko tada ni u Gornjim Nedeljicama nije bunio zbog toga.

Dodala je da se u Jadru neće ništa raditi sve dok ne bude gotova studija o proceni uticaja na životnu sredinu i dok narod ne kaže svoj stav o projektu.

"Pošto studija još nije urađena, ne znam odakle im ideje o apokaliptičnim scenarijima i odakle znaju kako se litijum dobija iz jadarita", rekla je premijerka, uz opasku da je Rio Tinto uložio 200 miliona dolara da vidi kako se to radi a "izgleda da je mogao da pita ove naše".

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading