PUTIN UČINIO NEMOGUĆE ZA SRBIJU!
Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Iako se nagađalo de će cena gasa za Srbiju biti gotovo duplo veća, 510, umesto dosadašnjih 270 dolara, nakon energetske krize koja je uzdrmala planetu, a građani Srbije imaju razlog da budu prezadovoljni.

Još jednom je potvrđeno veliko prijateljstvo Rusije i Srbije, a odnosi između dve zemlje su na najvišem nivou u istoriji.

Predsednik Vučić sada može da se vrati u zemlju kao heroj koji je uspeo da obezbedi najnižu cenu gasa u Evropi, u trenutku kada ovaj energent dostiže istorijski rast cene. Deluje, ipak, da Srbija nema razloga za brigu.

Srbija je zahvaljujući dogovoru Vučića i Putina dobila preko potrebnu sigurnost, koja je presudna za dalji ekonomski razvoj.

 

 

Putin je, nakon sastanka sa predsednikom Vučićem, praktično učinio nemoguće za našu zemlju i dao nam najpovoljniju cenu gasa u Evropi.

- Mislim da ćemo se dogovoriti, poverićemo privrednim subjektima da odgovarajući rad dovedu do kraja. Naći ćemo takvo rešenje, koje će biti prihvatljivo za naše srpske partnere - rekao je Putin na početku sastanka sa srpskim predsednikom u rezidenciji Bočarov ručej u Sočiju.

Cena gasa 270 dolara

- U narednih šest meseci dobićemo cenu gasa od 270 dolara po kubnom metru, kao i povećanje količine gasa i fleksibilnost za koju sam posebno molio, dakle, cena se neće menjati - rekao je Vučić.

- Putin mi je rekao: "Aleksandre, biće dobro rešenje i bićete zadovoljni." Dobili smo garancije da ćemo i posle teških zimskih meseci imati veoma povoljnu cenu, a podsetiću vas da je u svetu cena preko 1000 dolara. Za nas je to neverovatnih 270 dolara - kaže Vučić i dodaje da je Srbija, zahvaljujući Putinu, dobila sigrunost, ali i uštedela više od 300 miliona evra, novca koliko je potrebno za jedan nacionalni stadion.

Dobri poznavaoci odnosa između dve zemlje, još juče su u razgovoru za Alo.rs nagovestili kako bi predsednik Vučić mogao biti zadovoljan ishodom današnjeg sastanka.

Analitičar Dragomir Anđelković rekao je da smatra da će dva lidera ipak naći rešenje koje će Srbiji omogućiti da dobije ruski gas u adekvatnim količinama, po cenama koje su za nas prihvatljive, dakle znatno nižim od berzanskih i dodao da su Rusi već pokazali da su spremni da za Srbiju naprave takav ustupak i da je sada pitanje dogovora koliki će to ustupak biti.

PUTIN UČINIO NEMOGUĆE ZA SRBIJU!

Alo

 

- Mislim da će se tokom tog sastanka pre svega o tome pričati i da će rezultat biti takav da mi dobijemo prihvatljivu cenu gasa - rekao je Anđelković u razgovoru za Alo.

PUTIN UČINIO NEMOGUĆE ZA SRBIJU!

Foto: Happy TV Printscreen

 

Analitičar Srđa Trifković ocenio je da će Rusi pomoć Srbiji da prebrodi ovu zimu, kao i da će Putin imati dovoljno političke pronicljivosti da shvati da je  prilično veliki benefit da Srbija ne ostane sasvim slomljena od strane Zapada u trenutku  kada je izložena velikim pritiscima. 

- Vučić će se sa tog sastanka vratiti zadovoljan - rekao je Trifković juče u razgovoru za Alo.rs.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Lolic

25.11.2021 18:58

Budite politicki virtuoz pa zavredite postovanje Putina, predsednika jedne od najjacih zemalja sveta.To je uspeh i sposobnost naseg predsednika upravo.

Anica

25.11.2021 19:33

Uspesan sastanak i dobre vesti za nasu zemlju,jos jednom je predsednik ucinio nemoguce .

Miša

25.11.2021 20:18

Građani Srbije duguju veliku zahvalnost Putinu na nesebičnoj pomoći i podršci Srbiji u kriznoj situaciji!