VULIN NAKON SASTANKA VUČIĆA I PUTINA: Srbija ima zašto da bude zahvalna Putinu i ponosna na Vučića
Foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin oglasio se povodom postignutog dogovora o ceni gasa između predsednika Srbije Vučića i predsednika Rusije Putina u Sočiju i velikog uspeha Srbije i njenog predsednika.

- Dogovor predsednika Putina i Vučića je dokaz da prijatelje ne treba gubiti ni zbog dnevnih interesa, ni zbog snage onih koji to od nas traže. Da je predsednik Vučić vodio politiku slepog svrstavanja uz rezolucije Evropske unije, da je slušao naređenja i popuštao pod pritiscima, danas bi Srbija kao i druge zemlje koje su uvodile sankcije Rusiji plaćala troškove energetske krize - rekao je Vulin.

Ministar je rekao da je politika vojne neutralnosti i odbijanje da se postane deo antiruske histerije danas još jednom pokazala svoju vrednost.

- Predsednik Vučić je sa predsednikom Putinom uštedeo Srbiji 300 miliona evra direktnih troškova, a još bar milijardu, jer nijedan investitor neće zatvoriti svoj pogon zbog visokih cena ili nestašice gasa. Aleksandar Vučić je poslednji slobodni državnik na Balkanu, zato se njegova reč sluša, a molba poštuje. Srbija je zahvalna Putinu i ponosna na Vučića, ima i zašto - izjavio je ministar Vulin.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading