HAOS U TELEVIZIJSKOJ EMISIJI  Hrvati pričali o Makronu i nabavci naoružanja, a onda se začula reč od koje svi drhte - Srbija
Tanjug

Mediji u Hrvatskoj poslednjih meseci ogromnu pažnju posvećuju Srbiji, srpskom predsedniku, a posebno su fokusirani na našu vojsku.

Njihovi dežurni analitičari i vojni stručnjaci iz petnih žila trude se da dokažu da je Srbija po naoružanju daleko ispod njih, a naši sagovornici ocenjuju da to svedoči da komšijama i te kako smeta što naša zemlja jača u svakom smislu i da su u panici zbog toga.

I u sredu veče imali smo priliku da vidimo da je to tako. Na hrvatskoj državnoj televiziji organizovana je specijalna emisija povodom dolaska francuskog predsednika Makrona u Zagreb, ali je umesto priča o ekonomiji, saradnji između Hrvatske i Francuske i sličnih tema, u prvi plan izbila Srbija.

Naime, dok su govorili o tome kako Hrvatska nakon šest godina jalovih javnih rasprava, skandala i međusobnih svađa između vlada i predsednika države konačno kupuje avione, ali polovne francuske „rafale“, svi gosti u studiju su sumanuto počeli da se bave nama. Potegla se priča o našem naoružanju, vojnom budžetu, ne samo o avionima već i o protivvazdušnoj odbrani i, naravno, o predsedniku Vučiću.

Svi koji su se našli u studiju hrvatske nacionalne televizije pokušavali su da objasne kako je Hrvatska vojno nadmoćna, kako je kupovina polovnih „rafala“ genijalan potez, te kako Srbija neće moći vojno da se približi Hrvatima.

Najsmešnije u celoj emisiji je upravo to što su ponavljali sve vreme da se Hrvatska ne naoružava zbog Srbije, a konstantno su pričali isključivo o Srbiji.

Hrvatska skreće pažnju sa sve gore ekonomije na priče o Srbiji

Sagovornici lista Alo nemaju dilemu da Hrvate boli što na primer nemaju nijedan avion lovac, dok je Srbija u poslednjih nekoliko godina uspela da dobije celu jednu novu eskadrilu aviona lovaca, što smo investirali u helikoptere, dronove, u brojno drugo moderno naoružanje, uložili u bolju opremu i životni standard naših vojnika i oficira...

Stručnjak za bezbednost i poslanik dr Ilija Životić podseća i da se Hrvati uvek kada im je potrebno skretanje pažnje javnosti sa sve lošijih ekonomskih rezultata koriste izmišljenom pretnjom koju su patentirali devedesetih, a to je srpska agresija.

- Time žele da prikriju loše rezultate kod građana, ali i da dobiju podršku svojih mentora. Međutim, opsednutost predsednikom Vučićem prevazilazi sve granice medijske manipulacije i postaje hronična zavisnost glavnih urednika hrvatskih glasila u nedostatku bilo kakve dobre vesti za hrvatske građane, a koja bi bila rezultat odgovorne politike Zagreba. Takvih vesti, nažalost, po stanovnike Hrvatske nema jer nema ni kvalitetne politike u hrvatskoj vladi. Sa druge strane, više od 250 otvorenih fabrika, sedam auto-puteva, nove bolnice, renovirani klinički centri i zavidan skok životnog standarda u Srbiji privlače pažnju u regionu i hrvatskim političarima bude komplekse umesto da im probude elan za rad i stvaranje boljeg društva - zaključio je Životić.

Oficiri im na kokainu!

Juče je osvanula vest da je još jedan viši oficir hrvatske vojske bio pozitivan na kokain prilikom iznenadnog testa. Radi se o pripadniku Komande specijalnih snaga, ali, kako piše „Večernji list“, zasad nije poznato je li drogu konzumirao dok je bio u službi ili van nje.

Vanredno testiranje pripadnika vojske izvršeno je u ponedeljak u splitskoj kasarni.

„Večernji list“ navodi da je to četvrti slučaj samo u novembru ove godine.

I u oktobru je otkriveno pet slučajeva korišćenja nedozvoljenih supstanci među pripadnicima vojske, a među njima je bilo i pripadnika Komande specijalnih jedinica.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading