ŽELIM VAM PUNO USPEHA! Putin dao podršku Aleksandru Vučiću na sledećim izborima!
Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Putin se zahvalio Vučiću na svemu i izrazio nadu da će to ceniti i građani Srbije.

Pismo Vladimira Putina prenosimo u celosti:

- Poštovani gospodine predsedniče, veoma mi je drago što vas vidim.

Nismo se dugo videli - u junu, po mom mišljenju, 2020. smo se sreli u Moskvi. Nagomilalo se mnogo pitanja, ali i pored poteškoća povezanih sa pandemijom koronavirusa, naši odnosi ne samo da su održani na svim nivoima, već su se i razvijali – razvijali u svim pravcima.

To se prvenstveno odnosi, naravno, na privredu. Ako je u pandemijskoj godini, 2020. naša robna razmena pala za više od 17 odsto, onda je ove godine porasla za preko 20 odsto, za samo devet meseci. To znači da 2020. nećemo samo prevazići recesiju, već ćemo povećati obim trgovine.

Razvijamo odnose između vlada, očekujemo dolazak vašeg premijera u Moskvu u decembru. Međuvladina komisija radi redovno i oni me izveštavaju o tome kako ovaj posao napreduje.

U humanitarnoj sferi odnosi se nastavljaju. Srpski studenti studiraju u Rusiji na različitim univerzitetima, i to u različitim smerovima. Zahvalni smo vam na podršci ruskom jeziku u srpskim školama – generalno, situacija u ovoj oblasti se razvija veoma pozitivno.

Znam da ste posebno zabrinuti zbog nekih pitanja. To je zbog činjenice da se završava ugovor o snabdevanju Srbije prirodnim gasom. Mislim da ćemo se dogovoriti, poručiti privrednim subjektima da ovaj posao završe do kraja, u svakom slučaju naći ćemo rešenje koje će sigurno biti prihvatljivo našim srpskim prijateljima.

Uskoro vas očekuju izbori na proleće, u aprilu, i želim da vam se zahvalim na pažnji i ličnoj pažnji koju posvećujete razvoju rusko-srpskih odnosa i nadam se da će to ceniti i birači u Srbiji.

Želim vam puno uspeha na ovim izborima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading