HRVATSKA POSVETILA EMISIJU SRBIJI Dok se Hrvati hvale polovnim Rafalima, Vučić ugovara bolju cenu gasa!
Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Ono o čemu je predsednik Srbije Aleksandar Vučić više puta govorio, sinoć je još jednom dobilo svoju potvrdu. Naime, na hrvatskoj državnoj televiziji je organizovana specijalna emisija povodom dolaska francuskog predsednika Makrona u posetu Zagrebu, ali je umesto priča o ekonomiji, saradnji između Hrvatske i Francuske i sličnih tema, zbog kojih je i organizovana emisija, u prvi plan iskočilo nešto sasvim drugo.

Naime, gosti su, u okviru priče o tome kako Hrvatska nakon šest godina jalovih javnih rasprava, skandala i međusobnih svađa između vlada i predsednika države, konačno kupuje avione, ali polovne francuske Rafale, svi gosti u studiju su sumanuto počeli da govore o Srbiji, našem naoružanju, našem vojnom budžetu, ne samo o avionima već i o protivvazdušnoj odbrani i naravno, o predsedniku Vučiću koji je Hrvatima glavna opsesija i koji u svojim medijima na dnevnom nivou u nekim danima imaju i više desetina tekstova o predsedniku Srbije.

Svi sagovornici u studiju hrvatske nacionalne televizije pokušavali su da objasne kako je Hrvatska vojno nadmoćna, kako je kupovina polovnih Rafala genijalan potez (za koji im je trebala skoro čitava decenija da smisle šta će i kako će da rade), te kako Srbija neće moći vojno da se približi Hrvatima.

Najsmešnije u celoj emisiji je upravo to što su ponavljali sve vreme da se Hrvatska ne naoružava zbog Srbije, a konstantno su pričali isključivo o Srbiji.

Na stranu to što Hrvatska nema na primer ni jednog aviona lovca trenutno, dok je Srbija u poslednjih nekoliko godina, zahvaljujući mudroj i odgovornoj ekonomskoj politici predsednika Vučića, uspela da dobije celu jednu novu eskadrilu aviona lovaca, na stranu to što je Srbija investirala u helikoptere, dronove, brojno drugo moderno naoružanje, ali i u veće plate, bolju opremu i životni standard naših vojnika i oficira, najzanimljivije od svega je da su upravo hrvatski mediji više puta u proteklih godinu dana upozoravali panično svoj državni vrh kako se Srbija naoružava i kako postaje pretnja za neorganizovanu hrvatsku vojsku. Pa čekajte, je li Srbija slaba, ili vojno jaka, je li pretnja, ili je nevažna državica?

Slika ekrana

 

Ispostavilo se da je predsednik Vučić kao i mnogo puta do sada bio u pravu kada je govorio da je hrvatskoj, njenim medijima, ali i njenom državnom vrhu, Srbija jedina opsesija u svakom smislu. Od spoljnopolitičke snage, preko jačanja ekonomije do jačanja naše vojske. Bez obzira što je predsednik Vučić više puta ponovio da snažna Srbija nije pretnja nikome i da mi samo jačamo svoju odbrambenu moć, očigledno je da to opsesivnim Hrvatima ništa ne znači i da su sve vreme opsednuti Srbijom.

I, dok se Hrvati hvale sa dva polovna Rafala, za to vreme predsednik Srbije ugovara bolju cenu gasa za našu državu i mudro ćuti kada je u pitanju novo vojno jačanje naše zemlje. A kad Vučić ćuti i strpljivo čeka, jasno je da će u narednim mesecima biti nekih zanimljivih i ozbiljnih iznenađenja.

Makar će komšije imati čime da se bave i da opet pišu panične tekstove!

Komentari (7)

Loading
Dragana

25.11.2021 09:04

Vučic radi za Srbiju i ispunjava obecanja tok su drugi ljubomorni na napredak Srbije!

Nemanja

25.11.2021 09:07

Srbija se ne bavi uništavanjm i ugnjetavanjem drugih, već vredno radi na svim poljima, jča ekonomski, vojno kao i na svim drugim poljima. To je rezultat napornog i teškog rada i dobrog i odgovornog vođenja države. Srbija svakim danom sve više i više napreduje, rezultati su očigledni.

Aca

25.11.2021 09:10

Naš predsednik ne sedi zaludan, već se bori za svoju zemlju i njenu budućnost.

Mile

25.11.2021 11:14

Predsednik Vučić gleda unapred, dok hrvati gledaju samo šta Srbija radi.

Njanja

25.11.2021 11:37

Srbija ima izabranog predsednika od strane građana koji je lider koji je borac koji čini sve da Srbija jača na svim poljima od naoružanja, zdravstva obezbeđuje u toku ove pandemije covida dostupnost vakcina apsolutno za sve zainteresovane građane , gradi puteve vrtiće .

LUKA

25.11.2021 12:57

Srbija je postala sve sposobnija i bolja na svim poljima od Hrvatske.

Marina

25.11.2021 13:52

Vidi se da im je Srbija i nas uspeh na svim poljima trn u oku.