IZUZETNO VAŽAN SASTANAK Vučić danas sa Putinom
EPA/ALEXEI NIKOLSKY/SPUTNIK /KREMLIN

 

Da je reč o izuzetno važnom susretu za Srbiju, predsednik Vučić naglasio je više puta, ističući kao najvazniju temu razgovora budući dugoročni ugovor sa Rusijom o isporuci gasa, ne krijući da će moliti Putina za najpovoljniju cenu tog energenta, jer od nje zavisi i dalji privredni razvoj Srbije.

"To je pitanje za celu našu zemlju, jer nam od toga zavisi dolazak investitora, da li ćemo imati struju i rezerve", rekao je Vučić uoči odlaska u Rusiju. Susret u Sočiju, 19. po redu zvanični sastanak dvojice predsednika dolazi u trenutku brojnih izazova koji su pred Srbijom - pojačanih pritisaka sa zapada "upakovanih" u kritike o vladavini prava, položaju medija, stanju ekologije, te ćutanja međunarodne zajednice na poteze Prištine, ali i komplikovanja situacije u regionu. Vučić je sam danas najavio da su to pitanja od kljucnog znacaja o kojima ce razgovarati sa ruskim predsednikom, kojeg će, kako je rekao, obavestiti i o svemu što se dešava u razgovorima o KiM, kao i o celokupnoj situaciji na Zapadnom Balkanu.

"Za nas su interesantna pitanja iz regiona, ali sasvim sigurno je da ću od Putina moći da čujem kako on vidi situaciju u Evropi i Aziji i u svetu, i kako mi, kako mala zemlja da nađemo najbolju poziciju u turbulentnom svetu i zaštitimo svoje interese", rekao je Vučić. Ta pitanja i Kremlj vidi kao centralna u razgovoru dvojice lidera. Juče je, naime, i portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio da će Putin u Sočiju razgovarati sa Vučićem o "saradnji dve zemlje na obostranu korist", što će, kako je ocenio, biti "veoma važni razgovori sa saveznikom i prijateljem Rusije". Vučić je najavio da će nakon razgovora sa Putinom srpsku javnost moći da obavesti o svim novim dogovorima na polju ekonomije i u drugim oblastima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (8)

Loading
Aleksandra

25.11.2021 09:07

Očekujemo pozitivne rezultate sastanka ipak je Rusija nasa bracka zemlja!

Tina

25.11.2021 09:11

Sastanak od velikog značaja za Republiku Srbiju.

Seka

25.11.2021 09:49

Vučić će sa Putinom razgovarati o najbitnijim temama koje se tiču Srbije a jedna od njih je definitivno Kosovo i Metohija.

Milos

25.11.2021 11:00

Rusi su nasa braca i verujem u uspesan i ugodan sastanak.

stevo

25.11.2021 12:05

Danasnji sastanak dva drzavnika moze mnogo dobrog iznedriti za Srbiju.Pitanje gasa je svakako prioritet

Gaga

25.11.2021 12:54

Očekujemo lepe vesti iz Rusije ali i veliku podršku u daljem razvoju naše zemlje.

Anica

25.11.2021 13:57

Vazan sastanak naseg predsednika sa Putinom .