300.000 DINARA ZA PRVO DETE OD 1. JANUARA Vučić saopštio prelepe vesti
Alo/ Ilustracija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obraća se danas javnosti povodom razgovora o Kosovu i Metohiji, posete Ruskoj Federaciji, kao i o drugim važnim ekonomskim i političkim pitanjima.

- Danas govorimo o nekoliko važnih tema. Počeću sa jednom koja je najvažnija. Reč je o novim demografskim merama i da vas upoznam sa tim šta je to što radimo da bismo podigli natalitet u Srbiji. Ono što smo dogovarali sa ministrom Dmitrovićem i celom Vladom, imajući u vidu da nestajemo kao nacija, da podaci govore da je stopa rodnosti malo više od 1,5, a za prostu reprodukciju nam treba 2,15. Mi smo sve stariji i naš ekonomski napredak u budućnosti će zavisiti od toga koliko ćemo uspeti da demografskim merama obezbedimo napredak naše nacije - rekao je predsednik.

- Od 1. januara ćemo za prvo dete umesto 100.000 dinara odmah isplatiti 300 hiljada. Želimo da podstaknemo majke na rađanje. Za drugo dete biće uvećana pomoć, jer je drugo dete neka vrsta prelomnice. Te mere će biti drastično povećane - saopštio je predsednik Vučić i dodao:

- Što se tiče drugog i trećeg deteta, biće značajno uvećano i za drugo dete, jer je drugo dete prekretnica kod majki, ali i kod očeva. Posebno ćemo da vodimo računa o rađanju drugog deteta, ali te će mere značajno biti pojačane - rekao je predsednik. 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Sara

24.11.2021 10:28

Zaista lepe vesti! Baš su me obradovali.

Nena

24.11.2021 16:12

Natalitet je glavni pokazatelj rasta naše zemlje! Svaki vid podrške predsednika Vučića ka poboljšanju istog, dokaz je da ko brine za narod brine za zemlju!Puno ce značiti mladim ljudima koji žele da stvaraju porodicu, ova pomoć .