NOVA S I DUPLI ARŠINI Ratko Mladić - zločinac, Aćif Efendija - incident
Tanjug

 

Kako navodi novopazarski portal, posle udaranja čvrstim predmetom o tablu, došlo je do incidenta i fizičkog sukoba nekoliko lica.


Policija je vršila uviđaj na licu mesta.

Aćif Hadžiahmetović, poznat i kao Aćif Bljuta, među bošnjačkim pristalicama poznat i kao Aćif Efendija, bio je albanski političar iz Sandžaka u Kraljevini Jugoslaviji tokom međuratnog perioda i Drugog svetskog rata.

Tokom međuratnog perioda bio je gradonačelnik Novog Pazara i zamenik predsednika regionalne političke partije muslimana Džemijeta.

Posle invazije Sila osovina na Jugoslaviju za vreme Aprilskog rata 1941. Hadžiahmetović je postavljen za gradonačelnika Novog Pazara.

Krajem rata, partizani su ga streljali zbog saradnje sa okupatorom i masovnih ratnih zločina nad Srbima i ubistava onih Albanaca i muslimana koji su bili protiv njegove vlasti.

On je u avgustu 2012. godine, kada je Bošnjačko nacionalno veće obeležavalo godinu znamenitih ličnosti iz bošnjačke istorije, u centru Novog Pazara dobio spomen ploču.
NOVA S I DUPLI ARŠINI Ratko Mladić - zločinac, Aćif Efendija - incident

Slika ekrana

 

Zanimljiva je obrada ove vesti od strane opozicionih medija, a koji o ovom događaju izveštavaju kao da je u pitanju incident, bez ikakvih emotivnih obojenosti, dok o muralu Ratka Mladića pišu sasvim drugčije.

NOVA S I DUPLI ARŠINI Ratko Mladić - zločinac, Aćif Efendija - incident

Slika ekrana

 

 

Kada se sklanja mural Ratku Mladiču to je “pranje lica zločincu”, a kada neko uklanja tablu Aćifu Efendiji, to je nedozvoljeno uništavanje table i incident!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading