VUČIĆ O FABRICI LINGLONG Poslali smo inspekciju, Darija Kisić i Toma Momirović nisu mogli da izdrže pritisak! Šta sad hoćete?
Printskrin

 

Predsednik Vučić je danas prilikom otvaranje fabrike u Subotici, komentarisao i sve glasnije napade iz dela javnosti o uslovima radnika iz "Linglong" preduzeća.

On je istakao da se vodi žustra kampanja o kineskoj fabrici koja traje već godinama.

- Ja sam bukvalno molio sve da dođu i budu investitori u Smederevu. Železara u Smederevu je bila rana za srpsku ekonomiju, koju je zacelio predsednik Si. Ima mnogo ljudi koji tamo rade i primaju finu platu, a onda je krenula kampanja. Kampanja protiv kompanije koja zapošljava više od 6.000 ljudi. Ne postoje filteri koji oni nisu doneli da ekologija bude čistija u Srbiji. Ali mi moramo o nečemu da pričamo. Oni doprinose uvozu i izvozu... A šta vi želite sa "Linglong", evo, poslali smo inspekciju, i to stranu. Šta još hoćete?!? Da uništimo investiciju, da zatvorimo Banat, da postane siromašan kao jug Srbije - upitao je Vučić i dodaje:

VUČIĆ O FABRICI LINGLONG Poslali smo inspekciju, Darija Kisić i Toma Momirović nisu mogli da izdrže pritisak! Šta sad hoćete?

Alo

 

 

- Podižemo Banat u eri kada imamo problem i sa energeticima, i sa gasom i sa pandemijom i šta je na kraju smisao? Da zatvorimo sve? Da smanjimo plate? Pa Subotica mora da stigne Beograd po visini plate. Ne razumem čemu taj vrsta hajke. To da vi mene uverite u brigu za radnike iz Vijetnama?! - upitao je predsednik i rekao da mnogi nisu zabrinuti za srpsku decu, a ne za radnike u Vijetnamu.

Ističe da će Srbija pomoći svim radnicima, ali da nikada neće zatvoriti bilo kakvu investiciju.

- Neću da pljujem po svakome, pa posle da bude, pa daj nam plate... Pa od čega? Pošto bi vi da mi sve zatvorimo. Možemo da povećamo samo zahvaljujući našim fabrikama. To je ono što finansira našu zemlju i pruža uslov za veće plate i penzije. Radnici traže platu, pa sve ostalo - rekao je Vučić i istakao da je mnogo lepo biti danas u Subotici i u jednoj ovakvohj fabrici.

VUČIĆ O FABRICI LINGLONG Poslali smo inspekciju, Darija Kisić i Toma Momirović nisu mogli da izdrže pritisak! Šta sad hoćete?

Alo

 

 

Imam svu snagu jer me baš briga za pritisak. Već sedam, osam godina mnogi svaki dan vode kampanju, rekao je predsednik i objasnio da to njemu nije problem jer on ima jasan cilj za Srbiju.

- Ja želim da idem put uspeha i pobede. Evo ova fabrika, ja ne verujem da sam u Srbiji, nikada više robota u jednoj fabrici nisam video. A to što neko govori o radu, ja mogu samo da kažem, evo, idite tamo gde ne mora da se radi. Ja neću nikoga da lažem, kad se radi, radi se - rekao je predsednik Srbije za kraj.

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Ana

19.11.2021 16:30

Nas predsednik naravno ne podrzava nikakvo izrabljivanje radnika, a dokaz za to je sto je tamo poslao stranu inspekciju.

stevo

20.11.2021 00:54

@Ana - Neki su jedva docekali da napadnu vlast i ne samo sada,vec svaku priliku koriste da unize Srbiju.Tu pre svega mislim na djilasovce i ostatak opozicije

Rada

19.11.2021 16:32

Zaista, mediji u Srbiji ne treba na negativan nacin da se bave ovim radnicima, pogotovu sto se ispostavilo da je sve u redu i da je u pitanju visemilionska investicija.