PONAVLJA SE SCENARIO IZ 1994. GODINE? Darko Mladić upozorio na akcije "aktivista iz kruga dvojke"
Foto: Printscreen TV Prva

Mladić je rekao da ne zna ko je konkretno naslikao mural, dodajući da je on verovatno nastao kao reakcija na nepravednu presudu generalu Mladiću.

Istakao je da aktivistima koji se protive muralu očigledno smeta što je on naslikan u centru "kruga dvojke" koji smatraju svojom teritorijom i odakle, kako je rekao, deluju protiv interesa Srbije.

- Ovo malo liči na kampanju Klintonove administracije 1994. godine kada je već bila donesena odluka da će vojno intervenisati, pa su organizovali demonstracije u Njujorku i Vašingtonu na kojima su Srbe označavali kao fašiste - rekao je Darko Mladić u emisiji Drugi ugao.

On je istakao da je očigledno da strani centri, od kada je Valentin Incko nametnuo sporni zakon u BiH, polako i kontrolisano destabilizuju situaciju, te da je i priča u vezi murala deo izrežiranih incidenata koje su planirali.

- Zanimljivo, kad se u Beogradu sruši mural, odjednom padaju murali u Zagrebu, Sarajevu, Novom Pazaru... - rekao je Mladić.

Mladić smatra da je reč o inicijativi koja dolazi spolja, a koja je delom finansirana iz Sarajeva i ima političku dimenziju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading