SVEDOK SARADNIK OBELODANIĆE ISTINU Darko Elez otkriva ko je iz vrha države hteo da ubije Vučića?!
Tanjug/Jadranka Ilić

 

Mafijaški bos Darko Elez (41) spreman je da otkrije ko je sve iz državnog vrha Srbije pripremao ubistvo predsednika Aleksandra Vučića.

Elez, koji je sklopio nagodbu sa Tužilaštvom BiH, upućen je u sve detalje plana za Vučićevo ubistvo koje je trebalo da se desi 27. januara ove godine prilikom otkrivanja Spomenika Stefanu Nemanji na Savskom trgu u Beogradu.

Mafijaš sa Pala potpisao je sporazum o priznanju krivice kojim je dobio 15 godina zatvora zbog više mafijaških ubistava i milionskih pljački, a zauzvrat se obavezao na saradnju sa srpskim, ali i bosanskim organima u rasvetljavanju najtežih krivičnih dela.

Snajper preko Drine

Kako je utvrđeno u istrazi, upravo je Elez, krajem prošle godine, neposredno pre svog hapšenja 21. decembra 2020, nabavio snajper kojim su pripadnici klana Veljka Belivuka planirali da izvedu atentat na šefa srpske države.

- Posle potpisivanja sporazuma sa tužilaštvom, Elez je i definitivno spreman da ispriča sve što zna o zločinima Belivukovog klana, ali i o svojoj saradnji sa bivšom državnom sekretarkom MUP Dijanom Hrkalović... Elez je aktivno učestvovao u pripremanju atentata, on je nabavio snajper koji je dopremio preko Drine i sa kojim su Belivuk i ekipa vežbali pucanje. Sada, kad je uvideo da sa tim informacijama može da trguje kako bi sebi smanjio kazne, Darko je odlučio da sve kaže. Uskoro će svima i u Srbiji i u regionu mnoge stvari biti mnogo jasnije, a pre svega to ko je sve iz vrha države želeo Vučića da vidi mrtvog - otkriva izvor blizak istrazi.

Zna svašta

Elez se nagodio za veoma povoljnu kaznu s obzirom na težinu svojih krivičnih dela, što znači da je i te kako imao čim da 'trguje'

Ljuban Karan, potpukovnik KOS

Da je sve to tačno potvrđuje i bivši obaveštajac DB Božidar Spasić, koji kaže da nema više nikakve sumnje da su mafijaši pripremali atentat na predsednika i da su u tome imali podršku pojedinaca iz samog vrha države i policije.

- Naše službe su imale informaciju da su Belivukov klan i određeni broj kriminalaca iz regiona za vreme svečanog otkrivanja Spomenika Stefanu Nemanji imali plan da snajperom smaknu Vučića... Pa nisu džaba prikazane fotografije i snimci na televiziji na kojima se vidi kako mafijaši vežbaju gađanje snajperom. Postoje ozbiljne informacije da je Elez učestvovao i posredovao u nabavci jednog od snajpera koji se našao u onom magacinu oružja kod Belivuka. Po transkriptima razgovora Eleza i Belivuka, službe su zaključile da se sprema nešto veliko, pa su tada sve lokacije i svi prozori na Savskom trgu bili pokriveni zaštitom MUP i BIA. Samo zahvaljujući tome, mafijaši su morali da odustanu od atentata - naglašava Spasić, dodajući da je Elez sigurno imao sva saznanja o pripremi atentata.

SVEDOK SARADNIK OBELODANIĆE ISTINU Darko Elez otkriva ko je iz vrha države hteo da ubije Vučića?!

Printscreen

 

- Elez za Belivuka nije bio samo saradnik i izvršilac nekih dela, već i velika logistička podrška. Elez je postao poznat u podzemlju kao neko ko pribavlja osetljive podatke za druge - podvlači Spasić.

Neće da ćuti

Potpukovnik KOS u penziji Ljuban Karan kaže da Elez očigledno ima čime da "trguje".

- Elez se nagodio za veoma povoljnu kaznu s obzirom na težinu svojih krivičnih dela, što znači da je i te kako imao čime da "trguje". Očekuje se da on razjasni najmanje desetak ubistava u Srbiji. Čini se i da je on veoma ljut na Dijanu Hrkalović i Veljka Belivuka zbog svog hapšenja jer su mu, verovatno, oni garantovali da je u Srbiji potpuno bezbedan. Moguće je da zbog toga iznese sve činjenice koje zna o njima, pa i eventualni plan atentata na predsednika Vučića. Sasvim je moguće da su baš njega angažovali za tako složenu akciju, kao najpoznatijeg likvidatora na Balkanu. Nema on više razloga da bilo šta prećuti niti da bilo koga štiti jer bi selektivnim izjavama ugrozio svoju sadašnju poziciju - zaključuje Karan.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading