Lončar: Oprema u Nišu data pravim ljudima koji žele da rade!
TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Direktor ORL klinike Dušan Milisavljević potvrdio je da su ustanova kojom rukovodi i Klinički centar u Nišu dobili vrlo ozbiljnu opremu zahvaljujući resornom ministarstvu i da su sada sposobni da pružaju najkomplikovanije hiruške zahvate i dijagonostiku kao i da svoje pacijente ne salju u KC Srbije.

Direktor ORL klinike je potvrdio da su sada opremljeni monitorima za intraoperativni monitoring nerva, što je oprema koja pruža sigurnost i lekarima i pacijentima da će hiruški zahvati biti uspešni, zatim najsavremenijom aparaturom za endoskopsku sinus hirurgiju, za koju je pet lekara i dve medicinske sestre imalo mogučnost da se obučavaju u Ljubljani, kao i aparaturom za vađenje stranih tela kod dece i odraslih što omogućava spašavanje dečijih života u najsloženijim situacijama.

"Hteo sam da vidim i da se uverim ušta smo ulagali novac i kad čujem da su spašeni dečiji životi, ljudski životi, onda znam da nismo pogrešili, jer pacijenti ne moraju da idu u druge zdravstvene centre, u Beograd i tu nećemo stati. Imamo ljude koji znaju da rade i žele da se usavršavaju, a kada to imate onda je lako, jer znate da ćete dobiti rezultat“, naglasio je ministar Lončar.

On je rekao da su se kolegama u KC Niš dogovorili i šta bi trebalo da budu nova ulaganja u januaru, a to je, kako je objasnio ministar. jedan novi laser, kako bi lekari već mogli da se pripremaju i obučavaju za nove stvari. Lončar je izjavio da su Nišu obećali do proleća PET skener ali da su falile četiri prostorije u zelenoj zoni, odnosno da je trebalo obezbediti posebne uslove i obuku, ali da će sve biti gotovo do proleća. Ministar je naglasio da će to biti prvi put u istoriji Niša i regiona da imaju Pet skener, što je posebno važno kada imamo ekspanziju malignih bolesti.

„Možemo da se ne slažemo ili da nismo jedni drugima simpatični, ali kada pogledate činjenice mislim da se nije nikada više ulagalo u zdravstvo juga Srbije i Niša, i drugih gradova Leskovca, Vranja i Prokuplja, a najvrednije je da ovde imamo stručne ljude koji su spremni i da prenesu svoja znanja“, zaključio je Lončar.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading