ŠOLAK PLAĆA SEDAM LOBISTA DA UNIŠTI TELEKOM! Medijski tajkun pokrenuo mašineriju za uvođenje sankcija glavnom konkurentu
Alo

- Cilj Šolaka je da Telekom stavi na listu srpskih kompanija kojima će Amerika uvesti sankcije. Ovaj medijski tajkun to radi da bi sebe i svoju kompaniju SBB spasao sigurne propasti, jer je dužan oko četiri milijarde evra i njegova kompanija srlja u neminovnu propast - navode naši izvori, i dodaju da je tajkun koji je decenijskim mahinacijama zgrnuo ogroman novac sada spreman na sve.

Spreman je da potroši sve što mu je preostalo da bi ubedio Amerikance da uvedu sankcije Srbiji i nije ga briga šta bi bilo s građanima, važno mu je samo da sačuva svoj novac i moć.

- On je smislio da Telekom Srbije stavi na listu za sankcije kako bi ova kompanija u izgubila prava na prenos utakmica Premijer lige, kanal Juronjuz Srbija i biznis kanal Blumberg Adria, koji tek treba da startuje - navode naši sagovornici, i dodaju da je Šolak procenio da je ovo jedini način da sebe spase propasti i da zato ne štedi pare za lobiranje.

- U tu svrhu ovaj medijski tajkun nije mnogo birao saradnike. Angažovao je šiptarske i bosanske lobiste koji mesecima aktivno rade protiv države Srbije. Interesantno je da je među tim lobistima glavni Riči Tores, koji lobira za interese Albanaca i koji je tražio od predsednika Amerike Džoa Bajdena da Srbiji uvede sankcije, da blokira imovinu i zabrani ulazak "osobama koje destabilizuju Balkan". E upravo taj čovek pored Albanaca radi i za Dragana Šolaka - ističu naši sagovornici.

Interesantno je da Dragan Šolak preko kompanije "Morgan Stanley" pokušava da pod svoju šapu stavi I većinu hrvatskih medija. Naime, on, prema rečima naših izvora, pokušava da kupi "Hanza media" u čijem vlasništvu se nalaze "Jutarnji list" i "Slobodna Dalmacija".

Pošto je nedavno kupio i crnogorske "Vijesti", tajkun po svoj prilici pokušava da medijski zagospodari celim regionom. Ipak, u fokusu mu je i dalje Srbija. Zbog toga je prošle nedelje u SAD poslao svog najboljeg pajtosa Dragana Đilasa.

Alo! je pisao da je lider SSP-a Đilas sa svojim pajtosom Borkom Stefanovićem boravio u Vašingtonu, ali pravi razlog za tu posetu nisu bili sastanci u Stejt departmentu.

- Đilas i Stefanović u Vašington su došli da lobiraju za SBB u sporu protiv države Srbije (i Telekoma Srbija) i pokušaju da dobiju političku podršku za arbitražu koja se u Vašingtonu vodi o ovom slučaju, u kom traže više stotina miliona dolara odštete. Reč je o najmanje 400 miliona dolara. Na taj način Đilas i njegov prijatelj Dragan Šolak nastoje da osiguraju dodatni novac za svoju medijsko-političku hobotnicu, koji firma SBB pokušava da otme od građana preko pljačke Telekoma Srbija - navodi naš izvor.

Podsetimo, Junajted grupa, u okviru koje je SBB, i dve njene kompanije podnele su arbitražni zahtev protiv države Srbije Međunarodnom centru za rešavanje investicionih sporova (ICSID) u Vašingtonu.

Kako ova kompanija sa sedištem u Holandiji tvrdi, naša zemlja je prekršila nekoliko obaveza bilateralnog sporazuma o investiranju s Holandijom - vezanih za podsticaje i uzajamnu zaštitu investicija između dve zemlje. U okviru Junajted grupe, telekomunikacionog i medijskog operatera u jugoistočnoj Evropi, pored SBB kompanije, u Srbiji posluju i njeni servisi EON i Total TV, a medijski sadržaj emituju televizije i portali Sport klub, Nova S i N1.

Vučić: Uskoro ću izneti dokaze!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su mediji u vlasništvu Dragana Šolaka i Dragana Ðilasa u "velikoj dubiozi" i da spas vide u tome da svim silama udare na njega i na Srbiju, da bi mogli da je opljačkaju, i dodao da rade i protiv Telekoma.

- Uskoro će biti izneti dokazi koliko su para potrošili za laži i lobiranje po Americi, koga su angažovali, a uglavnom pronađu albanske lobiste koji su podržavali rezolucije po kojima su Srbi genocidni narod, sankcije protiv Srba, a koji danas podržavaju ukidanje Republike Srpske - istakao je on, i dodao da se svako kreće u svom krugu, a da su ovo krugovi Ðilasa i Šolaka.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (14)

Loading
stevo

09.11.2021 08:55

tajkunski mediji ne biraju nacin ni sredstva da dodju do cilja

Igor

09.11.2021 08:59

Šta se drugo i moglo očekivati od Dragana Šolaka i Dragana Đilas, kako bi uništili Telekom, da bi se dokopali da svoj budzet podignu na viši nivo. Jer je evidentno da svakim danom postaju sve siromašniji.

Srna

09.11.2021 09:07

Solak i Đilas su uvek tu da napakoste Srbiji i nista drugo!

Zoran

09.11.2021 09:59

Kako Šolak i Đilas ne uviđaju da srpski narod ne voli izdajnike? Kad lobiraju u inostranstvu protiv Srba, kako će se boriti ZA interese Srba? Narod ih neće najviše zbog toga, ali i zbog drugih grešaka iz prošlosti.

Богданка

09.11.2021 10:00

Свачим се људи баве. Страшно.

Uroš

09.11.2021 10:37

Bolje da je te pare dao u humanitarne svrhe. Neko bi ga i blagosiljao.

Maja

09.11.2021 10:43

Obzirom na činjenicu ko mu je blizak saradnik, ništa me od ovoga ne čudi.

Radisav

09.11.2021 11:22

Šta drugo da se očekuje od ovakvog probisveta? Fuj.

Marko

09.11.2021 11:31

Opoziciji gradjani nisu vazni vec samo njihova licna korist i bogacenje.

Мијо

09.11.2021 12:17

Ово је право лице данашње опозиције они су једно велико зло од људи.

Veljko

09.11.2021 17:46

Djilasu i Solaku smeta Telekom jer ima uspeh na trzistu...ometa im poslovanje pa svakako treba unistiti.

Marko

09.11.2021 19:11

Oni samo znaju da đržavi štete nanose.

Loko

09.11.2021 19:12

A šta drugo možemo i da očekujemo od ljudi bliskih Đilasu.

caca

09.11.2021 20:50

Zna se ko želi da napakosti Srbiji,i da dođe do zlog cilja,ali neče uspeti u svojim zlim namerama!!!!