EDIN ĐERLEK GOVORIO O POSLEDNJIM SATIMA MUAMERA ZUKORLIĆA Video sam ga na vratima kabineta!
Foto: privatna arhiva

Generalni sekretar stranke Edin Đerlek bio je Zukorlićev blizak saradnik, ali i prijatelj, a sudbina je odredila da baš s njim provede poslednji dan života.

- Bio sam njegov asistent na fakultetu osim što sam generalni sekretar stranke. Bio sam njegov najbliži saradnik. I taj dan smo proveli zajedno kao i mnoge do tada. Kada je tek stigao na univerzitet tog dana, našalili smo se malo, bio je baš dobre energije. Održao je izvanredno predavanje. Nakon toga sam ga ispratio do kabineta. To je bio poslednji put da sam ga video, ubrzo potom sam čuo loše vesti - ispričao je Đerlek s knedlom u grlu.

Kako kaže, ne postoje reči koje bi opisale na pravi način njegova osećanja kada je čuo da ga više nema.

EDIN ĐERLEK GOVORIO O POSLEDNJIM SATIMA MUAMERA ZUKORLIĆA Video sam ga na vratima kabineta!

Alo

 

- Još uvek to procesuiram u sebi. Teško mi je jer sam bio jako blizak sa njim. On je meni bio drugi otac. Izgubio sam roditelje, pa mi je on bio očinska  figura u životu. Po svim parametrima bili smo jako bliski. Univerzalne vrednosti koje je on gajio, pogotovo u smislu pomirenja, tolerancije, razumevanja, to sam i ja nosio u srcu. Kada vam ode neka takva figura, teško je pomiriti se s tim. Koliko god bilo problema, uvek je bio vedar, punim kapacitetom je radio sve čega bi se dotakao - kaže Đerlek.

Pamtiće ga, kaže, po borbi da učini makar i trunku dobra.

- U razgovorima s njim često sam umeo da mu kažem: „Vidite, muftija, koliko se ova naša borba retko vidi“. On mi je tada govorio da stvoritelj sve vidi, a da je naš cilj da pravimo iskorake, makar i milimetarske, ali u smeru dobra za narod, zajednicu, za državu. Sve je bilo u svrhu toga da se podigne svest ljudima da moramo biti okrenuti jedni prema drugima, da moramo naći načine da živimo kvalitetnije u ovoj zemlji uprkos problemima koji nas okružuju. Pamtiću ga po tome što je uvek bio optimista, borac. Pamtiću ga po hrabrosti i neverovatnoj energiji - istakao je Đerlek na kraju razgovora.

Samir Tandir, potpredsednik SPP i narodni poslanik, istakao je za Alo! da je Zukorlić bio njegov učitelj, prijatelj i lider.

EDIN ĐERLEK GOVORIO O POSLEDNJIM SATIMA MUAMERA ZUKORLIĆA Video sam ga na vratima kabineta!

Alo

 

- Toliko mi je teško da ne mogu da govorim. Upoznali smo se 1999. kada sam polagao prijemni ispit za srednju školu. Poslednji put smo se videli u sredu u Narodnoj skupštini, davao mi je uputstva za sastanak koji je sledio s našim partnerima iz SNS u vezi s realizacijom infrastrukturnih projekata u Sandžaku - ispričao je on, i nastavio:

- Svi ćemo ga pamtiti po neponovljivoj energiji i jasnoj viziji. On je za bošnjački narod učinio ono što nije nikad niko: obnovio institucije, osnovao nove. Čitav svoj život je radio na obrazovanju i podizanju svesti. Čitav svoj politički angažman posvetio je politici pomirenja između naroda u regionu - ispričao je on.

Kako kaže, muftija je čvrsto verovao da dve tačke dva naroda gde se dodiruju, treba da se prožimaju, a ne sudaraju.

- On je bio lider kakav se retko rađa. Pre njega Bošnjake u Beogradu su predstavljali ili primitivci ili poltroni. On je pokazao da može drugačije, partnerski. Na tom zadnjem sastanku borio se za narod, a ne za sebe. Pruga do Novog Pazara, datum završetka gasovoda, naučno-tehnološki park, elektro-mrežu, kliničko-bolnički centar u Novom Pazaru, studiju za Aerodrom… To je tražio za Bošnjake i Srbe u Sandžaku. U njegovom velikom srcu živela je samo ljubav - rekao je on.

Hvala ti za život posut cvećem

EDIN ĐERLEK GOVORIO O POSLEDNJIM SATIMA MUAMERA ZUKORLIĆA Video sam ga na vratima kabineta!

Foto: privatna arhiva

 

Elma Elfić Zukorlić, supruga Muamera Zukorlića, od svog supruga se na društvenoj mreži Instagram uz zajedničke fotografije oprostila potresnim rečima: !Hvala ti za 18 godina života posutim cvećem. Tvoja Lulu!.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading