Vulin: Dok je predsednik Srbije Aleksandar Vučić Republika Srpska će biti čuvana i sačuvana!
TANJUG/ ZORAN ZESTIC

 

„Tadić je samo u bošnjačkim medijima napao Republiku Srpsku da bi rekao ono što oni žele da čuju i da tu izjavu besramno eksploatišu. Time što je bivši predsednik Srbije, dao je legitimitet srbomrzačkoj politici i onima, koji u svoj kongresni dokument, a mislim na SDA, uvedu tačku ukidanja Republike Srpske. To ne bi smeo da uradi ni jedan Srbin, a kamoli bivši predsednik“, rekao je ministar i predsednik PS-a Vulin u emisiji „Jedan na jedan“ banjalučke Alternativne televizije.

Istakao je da takve stavove i ideje ne podržava veći deo Srbije, onaj koji je po rezultatima izbora za politiku nacionalnog dostojanstva, zaštite Republike Srpske, očuvanja Kosova i Metohije i vojne neutralnosti.

Prema njegovim rečima, ljudi sa ovakvim stavovima kakve je izneo Tadić su slučajni Srbi, koji nisu brojni, ali kojima se, kako je rekao, daje velika pažnja i prostor u medijima koji imaj lažnu sliku o Srbiji i trude se da tu sliku dokažu.

„Postoje Srbi po izboru, to su Srbi koji su izabrali da budu deo svog naroda, prihvate i žive sa vrednostima svog naroda, a ima i slučajnih koji su se samo tako rodili i pokušavaju od toga da naprave karijeru dajući opravdanje za svaku mržnju prema Srbima“, smatra ministar i predsednik PS-a Vulin.

Na pitanje da prokomentariše spekulacije da bi predsednik Vučić mogao pustiti niz vodu srpskog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, ministar Vulin je istakao da je predsednik Vučić jasan da dok je on na tom mestu nikada neće biti blokade na Drini niti sankcija.

Dodao je da predsednik Vučić ima najsrdačnije odnose sa Dodikom i rukovodstvom Republike Srpske, ali i sa drugim političkim akterima i da je ta podrška po prvi put merljiva i vidljiva u pomoći koju Srbija pruža Republici Srpskoj.

„Dok je predsednik Srbije Aleksandar Vučić Republika Srpska će biti čuvana i sačuvana“, istakao je ministar i predsednik PS-a Vulin i naglasio da je Republika Srpska važnija od brojnosti Srba koji u njoj žive, jer je ona prvi institucionalni način u istoriji da su Srbi zapadno od Drine definisali sebe kao poseban politički narod i to je nešto što ne sme da se izgubi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading