SAZNAJEMO Ovo je pravi razlog Đilasovog odlaska u Vašington, hoće da uzme milione od Srbije
Alo

Dragan Đilas, lider Stranke slobode i pravde otišao je u Vašington da bi se dodvoravao Amerikancima, on je besramno pljunuo na srpski narod na KiM, nazivajući ih kriminalcima i švercerima, a o Aljbinu Kurtiju ni reč nije smeo da zucne.

Pravi razlog odlaska u Vašington je Đilasova želja da osigura nove stotine miliona za svoju medijsko-političku hobotnicu.

Kako saznajemo iz dobro obaveštenih diplomatskih izvora u Vašingtonu, glavni razlog za posetu Dragana Đilasa i Borka Stefanovića Vašingtonu nisu samo sastanci u Stejt departmentu koji treba da služe kao pokriće za pravi razlog posete.

Đilas i Stefanović u Vašington su došli da lobiraju za SBB u sporu protiv države Srbije (i Telekoma Srbija) i pokušaju da dobiju političku podršku za arbitražu koja se u Vašingtonu vodi o ovom slučaju, u kom traže više stotina miliona dolara odštete.

Na taj način Đilas i njegov saradnik nastoje da osiguraju nove stotine miliona za svoju medijsko političku hobotnicu koje firma SBB pokušava da otme od građana preko pljačke Telekoma Srbija.

Nakon što je građane Srbije orobio i uzeo 619 miliona evra koje čuva na Mauricijusu na 59 računa, Đilas u Vašingtonu traži nove stotine miliona evra od Srbije.

U isto vreme ambasador Đurić sa Željkom Cvijanović razmatra mehanizme da ublaži ogromne pritiske koje naš narod trpi u vezi sa položajem Republike Srpske.

Junajted grupa pokrenula arbiražu protiv Srbije

"JUNAJTED grupa" i dve njene kompanije podnele su arbitražni zahtev protiv države Srbije Međunarodnom centru za rešavanje investicionih sporova (ICSID) u Vašingtonu.

Kako ova kompanija sa sedištem u Holandiji tvrdi, naša zemlja je prekršila nekoliko obaveza bilateralnog sporazuma o investiranju sa Holandijom - vezanih za podsticaje i uzajamnu zaštitu investicija između dve zemlje.

U Ministartsvu telekomunikacija nisu obavešteni o ovom zahtevu za arbitražu, ali tvrde da u Srbiji svi operateri elektronskih komunikacija, koji posluju sa važećim dozvolama, imaju jednaka prava u pogledu poslovanja kao i mogućnosti za dalji razvoj.

Dok "Junajted grupa" smatra da je Srbija ugrozila njihovo poslovanje, iz Ministarstva poručuju da upravo najveći tržišni udeo od 45,5 odsto u broju pretplatnika na polju distribucije medijskih sadržaja ima kompanija SBB, koja posluje pod "Junajted grupom".

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Lazar

05.11.2021 20:54

Jednom lopuže- uvek lopuže! Sa količinom pokradenog novca možeš šta hoćeš, pa i da plaćaš lobiste i opanjkavaš svoj narod i državu! Ti odnarođeni tajkuni rešili da kupe državu, tj.da otmu sve što do sada nisu oteli! Hoćemo li im dopustiti?!

stevo

06.11.2021 01:30

Pa nama je odavno jasno da je Djilasu licni interes uvek na prvom mestu..Narod ne zaboravlja