VUČIĆ SE IZNENADA JAVIO IZ GLAZGOVA Prišao mi je jedan svetski zvaničnik i rekao - Svaka čast!
Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji u Glazgovu učestvuje na Samitu o klimatskim promenama – COP26 – obraća se javnosti nakon održanog govora pred svetskim liderima

- Prišli su mi svetski lideri i rekli da moramo da uložimo mnogo novca u borbi protiv klimatskih promena, u borbi za naše reke - istakao je Vučić.

– Oni su govorili o trilionima i bilionima, ok, ja sam pitao recite mi po kojoj ceni i kojoj kamatnoj stopi. Mnogo problema se tu nameće – kaže Vučić.

VUČIĆ SE IZNENADA JAVIO IZ GLAZGOVA Prišao mi je jedan svetski zvaničnik i rekao - Svaka čast!

Printscreen

 

 

Vučić je istakao da mu je prišao jedan svetski zvaničnik i odao mu priznanje za ono što je izgovorio na Samitu.

Na pitanje o govoru na Samitu, predsednik je izjavio da je najlakše samo govoriti i sastavljati spiskove želja. 

– Svi bismo da vozimo električne automobile, ali ne znamo šta bismo sa litijumom, svi bismo električnu energiju, ali nemamo nuklearke. Šta ćemo sa cenama? Kako ćemo da pravimo nove obnovljive izvore kada se plaćaju aktivisti u našoj zemlji da nam ne dozvoljavaju da realizujemo planove? A šta takvi u stvari hoće? U borbi u kojoj moramo da pojačamo sve i uložimo puno novca u manje zagađenja – rekao je Vučić.

VUČIĆ SE IZNENADA JAVIO IZ GLAZGOVA Prišao mi je jedan svetski zvaničnik i rekao - Svaka čast!

Printscreen

 

 

Dodaje da se nameće mnogo problema i, da bismo podigli proizvodnju električne energije, mora da se uloži oko dve milijarde evra.

– Kako da podižemo obnovljive izvore, kada se aktivisti bune protiv hidroelektrana. Mnogo je protivrečnosti, ali moramo da gradimo obnovljive izvore. Ne smemo da dozvolimo da zaostajemo u ovom važnom projektu – kaže Vučić.

Predsednik Srbije je istakao da ne postoji nijedan čovek koji žeči više da vidi “golo brdo” nego šumu.

– Moje je da govorim istinu, a ne da se dodvoravam narodu. Moramo da pronalazimo rešenja i da radimo na Zelenoj agendi,da morate da se borite za čistiji vazduh i vodu, ali to ne znači da ukinute struje.

 25.novembra naš odlazak u Rusiju je od ključnog značaja – rekao je Vučić.

VUČIĆ SE IZNENADA JAVIO IZ GLAZGOVA Prišao mi je jedan svetski zvaničnik i rekao - Svaka čast!

Printscreen

 

 

Predsednik Srbije istakao je da nije razgovarao na Samitu sa Milom Đukanovićem.

Albanci, kaže Vučić, uvoze struju zbog nedostatka vode za njenu proizvodnju, a nabavljaju je po tržišnim cenama, što je katastrofalno po ekonomiju.

Lepo je pričati lepe priče, ali moramo da imamo celinu i da je sagledavamo. Ako su cene gasa danas niže, ne znači da su povoljne. Naprotiv, cene su nenormalne. Počeli smo da trošimo rezerve iz Banatskog Dvora i za nas je odlazak u Moskvu zato od ogromnog značaja – kaže Vučić.

O odnosu zvaničnog Beograda i Podgorice

– Nismo mi nikad ni ulazili u tenzije, mi želimo mirne i pristojne odnose poštujući Crnu Goru – istakao je Vučić.

O razmišljanju opozicije i njihovom navodima da će ih stranci dovesti na vlast

Predsednik Srbije prokomentarisao je navode da je Kristofer Hil došao kao ambasador SAD da ga skloni, kako tvrde pojedini opozicionari.

– Svako ima svoje političke ambicije, neko razmišlja o nacionalnim ambicijama, a neko o stranim ambicijama. Ako narod izabere tog čoveka koji je zna se kako osnažio našu vojsku, nemam ništa protiv. Od 2014. slušam te priče, šta će preduzeti, upašće sa antivakserima u Skupštinu koji će da ih šamaraju na stepenicama, da dolaze opet 5 na 1 u Predsedništvo da me tuku. Dečije priče, kao da slušam bajke za decu – rekao je Vučić i dodao:

– Neću ići ni u kakve ratove, meni je važno da oni znaju sve već ko će da bude šta u zemlji. Samo da se oni sklone, da se ne vidi da glasaju za Dragana Đilasa i Mariniku Tepić i Vuka Jeremića.

 

 

Na pitanje o pismi koje mu je uputila Marinika Tepić. Vučić kaže da ga nije pročitao, a da je sigurno objavljeno u njenim i medijima Dragana Đilasa.

- Šta kaže? Priča o pokušaju upucavanja u Aranđelovcu? To moraju da ispitaju nadležni organi. A za mog oca se baš zabirnula i za to da li ga neko prisluškuje. Pročitaću ga kada budem imao vremena. Siguran sam da je kvalitetno – rekao je predsednik.


Na pitanje o napadima i izmišljenim aferama, Vučić kaže da su njegovi odgovori na to: rad, rad i rad.

Imaćemo sastanak u Beogradu u okviru inicijative “Otvoreni Balkan”, imaćemo razgovore sa Crnom Gorom, a u petak idemo da otvorimo radove na putu Požarevac-Gradište-Golubac i to će severni deo Braničevskog okruga da poveže sa Beogradom i Novim Sadom. Ovako će ljudi početi da nam se vraćaju. Završićemo put Kladovo-Milanovac i uskoro ćemo imati Dunavsku magistralu kao pistu. To je moj odgovor. Nemam vremena da pišem pisma i da ulazim u ratove. Do izbora imamo 5-6 meseci, o tome i ne razmišljam – rekao je Vučić.

BONUS VIDEO:

Uskoro Opširnije na Alo.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Inače

02.11.2021 14:34

AKVIZICIJA! Hrvatski Infobip preuzima američki Peerless Network i bilježi novo financiranje od 500 milijuna američkih dolara. ..Svi srpski mediji još ćute da Plenković diže hrvatsku MINIMALNU platu na 500 evra i po Zakonu se ne sme dati manja!

BALONJA

02.11.2021 14:53

PRISAO MI JE JEDAN COVEK I REKAO MI "TI SI SUPERMEN SA PLANETE KRIPTON" HAHAHHAHAHA

Dragan

03.11.2021 03:51

Globalno zagrevanje je problem na svetskom nivo pa se tako i mora rešavati.