HRVATSKI MEDIJI IZMIŠLJAJU BOLESNE LAŽI Zbog ovoga ustaše razapinju Vučića!
Tanjug/Strahinja Aćimović

„Večernji list“ objavio je iskaz „svedoka“ koji tvrdi da je lično video Vučića kako 1991. u Petrinji tuče Hrvate i preti im

Ozbiljni zagrebački dnevnik „Večernji list“ objavio je iskaz “svedoka” koji tvrdi da je lično video Aleksandra Vučića kako 1991. u Petrinji tuče Hrvate, muči ih i preti im klanjem, što je prema Vučićevim rečima, izmišljotina i čista budalaština, ali s jasnim ciljem da on bude predstavljen kao zlikovac zato što Srbija iz dana u dan s njim na čelu napreduje.

Upitan za monstruozne optužbe lažnog svedoka, predsednik je rekao da u pomenutom hrvatskom gradu nikada nije bio, kao ni u Kninu i Vukovaru tokom ratnih dešavanja.

Precizno je naveo godine svojih odlazaka u Hrvatsku na letovanje s roditeljima, zatim tokom školovanja na ekskurziji, kod druga Igora Popovića u Pirovac, a išao je, kazao je, više puta na utakmice, kada je bio i privođen, što ne krije i čega se ne stidi.

- U Petrinji nikada nisam bio i sve je to bez veze i nevažno, naučio sam na njihove izmišljotine. Nisam bio ni Vukovaru ni u Kninu sve do ’94. ili ’95. kada sam kao funkcioner SNS išao u kampanju po Srpskoj krajini ili po Hrvatskoj, kako god to vidite, ali nijednom nisam bio od ’91. do tog trenutka - naveo je Vučić.

Ukazao je, međutim, da se u Hrvatskoj nekim ljudima sudi na osnovu takvih izjava svedoka.

- Možete li da zamislite kako će ti ljudi tamo da završe na osnovu takvih brutalnih i gnusnih laži - upitao je Vučić, i ispričao priču o dečaku Voji iz Veternika, koga je deda odveo na more u Umag, gde ga je ujeo neki rak.

- On je tog raka ubio, sahranio ga i napisao da tu leži rak kojeg je ubio Voja iz Veternika. Mislim da treba da pozovu Voju iz Veternika da odgovara za genocid - rekao je Vučić, i dodao da je sasvim ozbiljan.

U to vreme je, dodao je, studirao i fakultet mu je služio za učenje, politika ga nije interesovala.

- Oni misle da sam bio od početka u radikalima, iako sam im se priključio u drugoj polovini ’93, ali sam tada relativno vredno učio, a Vesić je tada bio istaknuti aktivista i bukvalno nas je maltretirao na fakultetu da idemo na neke demonstracije. Oni žele da me predstave kao zlikovca, rekao je Vučić, a razlog tome su, istakao je, ovi vozovi i napredna Srbija - zaključio je predsednik.

Funkcioner SNS Goran Vesić izjavio je juče da laži na račun Vučića iz Hrvatske dolaze uvek kada Srbija ima dobre rezultate i kada napreduje.

- Mogu da kažem vrlo odgovorno da je u vreme kada se to pominje Aleksandar Vučić zajedno sa mnom studirao na Pravnom fakultetu. Pošto ga znam od 1990. godine, zajedno smo išli na vežbe, viđali se u biblioteci, on se nije ni bavio politikom do 1993. godine, interesovali su ga ispiti. Tada smo spremali ispite, viđao sam ga stalno na fakultetu u univerzitetskoj biblioteci - rekao je Vesić, pa dodao:

- Hrvatima je problem što Vučić ima petlju, što Srbija napreduje, što Srbija prestiže Hrvatsku i postaje sve jača vojno i ekonomski. Zato sada treba onoga ko vodi Srbiju i ko je najzaslužniji oblatiti i na svaki način ga uniziti i pokazati da Srbija ne može da napreduje - zaključio je Vesić.

 

Selaković: Kampanja prerasla u teatar apsurda

- Kampanja u Hrvatskoj protiv predsednika Srbije, očito inspirisana iz političkih i diplomatskih krugova, prerasla je u teatar apsurda i ne bi me čudilo da ga mediji u nama susednoj državi uskoro okrive za sve planetarne probleme - od topljenja glečera do seče prašuma. Reč je naravno o histeričnim pokušajima jedne neuspešne političke elite da primitivnom satanizacijom Srbije i njenog predsednika prikrije činjenicu da Srbija, za razliku od njihove države, napreduje koracima od sedam milja - izjavio je juče ministar Nikola Selaković.

 

Počela je nova era saobraćaja u našoj zemlji - Brze pruge i moderni vozovi - slika Srbija

Predsednik Aleksandar Vučić provozao se juče novim Štadlerovim brzim vozom koji je ta švajcarska kompanija predala Srbiji, i istakao da su brze pruge i moderni vozovi nova slika naše zemlje, kao i da će prva deonica brze pruge ka Budimpešti, od Beograda do Novog Sada, biti otvorena za saobraćaj krajem februara ili 1. marta.

On je rekao da novi, moderni vozovi, koji će novim srpskim prugama ići 200 kilometara na sat, od kojih će jedan oko 1. marta biti u komercijalnoj upotrebi od Beograda do Novog Sada, znače novo vreme i novu Srbiju i nešto na šta ćemo polako početi da se navikavamo - da je naša zemlja uspešna.

- Viktor Igo je rekao da snovi stvaraju budućnost. Mi smo decenijama uništavali sopstvene resurse, nestajale su nam pruge, nismo ih održavali, a kamoli obnavljali… Vozovi su nam bili stari i bili smo srećni kada bismo prelazili 26 km na sat… Danas, suprotno tome, Srbija može da se pohvali kupovinom tri ovakve fantastične garniture vozova, vredne gotovo 52 miliona evra, kojima ćemo uskoro moći da se vozimo po najmodernijim prugama - rekao je Vučić.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading