SRBE OSTAVLJALI NA ULICI, SAD BRINU ZA KINEZE Đilasovizija N1 postala najveći "zaštitnik" radnika iz Kine, predsednik ih ugasio jednom rečenicom
Tanjug/Rade Prelic

Tako je sada najnovija tema ove stranoplaćeničke i tajkunske televizije uslovi u kojima žive i rade kineski radnici u Srbiji.

Novinarka N1 pitala je predsednika Srbije da li je ispitao u kakvim uslovima žive kineski radnici i prenela zabrinutost svih zaposlenih u N1 i delu opozicije za koji rade za ovaj slučaj.

Predsednik je ironično prokomentarisao iznenadnu zabrinutost za prava kineskih radnika koja dolazi sa N1.

- Ne znam u kakvim uslovima žive. Vidim da vas to mnogo brine. Mene više brinu srpski radnici koji sada imaju sve više posla i mogućnosti. U vreme vlasti onih za koje radite srpski radnici su ostajali bez posla i na ulici - rekao je Vučić.

Vučić je potom naveo da nije stigao da isprati u kakvim uslovima rade kineski radnici u Srbiji, zbog velikog broja poslovnih obaveza. Zatim je obećao i kako će do kraja novembra i to proveriti, a zatim i odgovoriti novinarima koji non-stop vode kampanju protiv Srbije.

- Molim vas da mi oprostitie, stvarno nisam stigao da se pozabavim time kako žive kineski radnici u Srbiji, iako mi je svaki dan bio radni. Nisam bio lenj nijedan jedini dan, posebno nemojte da se ljutite što ja ne gledam vašu televiziju. Ne zato što pocenjujem vaš radi, nego što imam da radim nešto drugo u tom trenutku što bi bilo od veće koristi za građane Srbije. Sada razumem da ste strašni za uslove u kojima rade kineski radnici, a za mene su važni uslovi u kojima rade srpski radnici - rekao je Vučić.

- Obećavam da ću do kraja novembra da proverim, pa ću da vam odogovrim o uslovima u kojima rad ekinseki radnici, naši prijatelji koji rade i grade po Srbiji - rekao je Vučić u nastavku.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Rada

26.10.2021 19:53

Koji licemeri , kad su vladali, preko milion ljudi je ostalo bez posla jer su sve prodali sto je moglo a pare u svoj dzep. Nisu nas pitali imamo li hleba i sta nasa deca jedu. Njihova su po inostranstvu ludovala u luksuzu. Bitange jedne. A sto se tice kineskih radnika, verujem da ne oskudevaju ni u cemu. Dobre fitme, dobre i plate.