NEKO SE ŠALI, A NEKO CMIZDRI Razlika između državnika i malih, sujetnih političara!
Foto: Printscreen

Disciplinska komisija Svetske fudbalske federacije (FIFA) kaznila je Fudbalski savez Crne zbog nesportskog ponašanja navijača na utakmici za Svetsko prvenstvo sa selekcijom Letonije. Sporan meč je obeležilo pogrdno skandiranje navijača, koji su upućivali povike potpredsedniku vlade Crne Gore, Dritanu Abazoviću.

Ova situacija je najbolje opisala stanje i razliku slobode govora i delanja u Srbiji i nama susednoj Crnoj Gori. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je često meta navijačkih hordi, koje su vođene opozicionim strujama i ideologijama, nikada, ali nikada nije insistirao niti se žalio zbog skandiranja na tribinama, a u Crnoj Gori su odmah potrčali da sopstvene građane cinkare i zbog skandiranja “Dritane pe*eru”.

Zbog pomenutih prilika u Crnoj Gori, na meču u Letoniji kažnjen je ceo stadion i sledeću utakmicu igraju pred praznim tribinama

Da je razlika u slobodama dve države velika, kao i kolika je razlika snaga između Abazovića i Vučića, potvrđuje i to što se Vučić mnogo puta šalio na svoj račun i poručivao “samo neka skandiraju, to je njihovo pravo”, a Abazoviću je očigledno zasmetalo odmah.

Na ovu vest nisu ostali imuni ni građani Crne Gore koji su aktivni na društvenim mrežama, u moru mnogobrojnih komentara istakao se jedan sa Tvitera koji najbolje govori o svemu. Naime, jedna tviterašica je poručila da “čak ni Vučić nikada nije prijavio skandiranje protiv sebe FIFI ili UEFI”.

NEKO SE ŠALI, A NEKO CMIZDRI Razlika između državnika i malih, sujetnih političara!

Foto: Printscreen

 

– Čak ni Vučić, sa svim mehanizmima koje ima u ruci, nikada nije prijavio FIFA i UEFA skandiranje “Vučiću, pe*eru”, a Dritan jeste – istakla je ona, dok je još jedna osoba na njen komentar napisala “baš sam htela da napišem”.

Da, sve ovo jeste potvrda i razlika između državnika i malih, sujetnih političara.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (9)

Loading
sasa

26.10.2021 08:20

Dok Vucic radi i bori se kao lav,opozicija sve vreme napada.E,tu je razlika izmedju njega i kvazi elite iz opozicije

Raja

26.10.2021 09:08

Nikad nece imati nekog kao sto je Vucic!

Anica

26.10.2021 09:43

Svaka uvrede upucena predsedniku treba biti sakcijonisana!

Olivera

26.10.2021 10:07

Vučić se ne bavi takvim stvarima već isključivo stvara uslove za dobro poslovanje svoje države i trudi se da nastavi razvoj u pravom smeru.

Ljubica

26.10.2021 10:31

Baš na osnovu ovakvih primera, može da se napravi velika razlika. Srbija u svakoj situaciji pokazuje maksimalno dostojanstvo!

Jana

26.10.2021 10:56

Vucic je visa liga za sve iz okruzenja, a kamoli ovog momka iz CG.

Rajko

26.10.2021 11:06

Predsednik Vučić je pravi državnik. Ozbiljan, odgovoran staložen čovek.

Ana

26.10.2021 11:33

Nisu svi ljudi isti, niti isto podnose i prihvataju uvrede, neki su jaci, a neke to bas pogodi, niste fer, ja bih uvela novcanu kaznu za ovakve uvrede da se opamete vec jednom

Marina

26.10.2021 11:56

Predsednik nikada nije reagovao na tako nesto kao ostali i u tome se vidi njegova velicina.