MILOŠ VUČEVIĆ: Vučić jedini kandidat za predsednika Srbije!
Foto: Printscreen

"Mislim da smo već do sada kao SNS morali jasno da kažemo da je Vučić naš kandidat za predsedenika države. Mislim da je to najvažnije pitanje, u ovom trenutku je važnije i od izbora za predsednika stranke", rekao je Vučević u intervjuu novosadskom "Dnevniku".

On kaže da Aleksandar Vučić ima moralnu obavezu da se kandiduje prema "većinskoj, pristojnoj Srbiji".

"On ima obavezu prema građanima Srbije, a tek onda prema stranci", rekao je Vučević i predočio da bi sve što je već postignuto trebalo nastaviti jer građani očekuju da vide dalje pomake.

"Vučić je veoma iskusan političar, a nas čekaju veoma izazovni periodi vezano za KiM i BiH, o pitanju Republike Srpske, (složena)regionalna pitanja, dešavanja u EU, saradnja sa svetskim silama kao što su SAD, Rusija i Kina i ponovo otvaranje bloka sa Pokretom nesvrstanih", podsetio je Vučević.

On je istakao da Vučić ima apsolutnu podršku članstva stranke da se kandiduje za reizbor na položaj predsednika SNS.

"Možda ima pojedinaca koji se ubeđeni da su oni idealni za tu funkciju, ali ja znam kao čovek koji ima stalni kontakt sa članstvom, jer obilazim mesne i opštinske odbore širom Srbije, da je članstvo nepodeljeno o tom pitanju", rekao je Vučević.

On očekuje kadrovske promene u SNS, pre svega u Glavnom odboru, ali i u Izvršnom odboru i Predsedništvu, na stranačkim izborima od 11. do 14. novembra.

"Verujem da ćemo dobiti i nove potpredsednike stranke. Već smo videli da smo po isteku mandata uvek birali nove potpredsednike. Ne vidim razlog da se to menja", dodao je Vučević.

Prema njegovim rečima, "ne bi bilo normalno da se prepiše sve sto je sada na spoisku".

"Očekujem da će se otvoriti vrata za neke nove ljude, ne govorim samo o mladima, nego i o ljudima kojisu već unekim zrelijim godinama i nisu do sad dobili šansu", napomenuo je Vučević.

Komentari (4)

Loading
Jelena

23.10.2021 09:51

Vučić je zaslužio i opravdao poverenje građana Srbije.

Мијо

23.10.2021 18:01

Нема бољег способнијег и одговорнијег од њега. Он је најбољи за ту позицију и сматрам да је он најбољи председник кога је наша земља икада имала он треба да буде доживотни председник наше земље.