Vučić: Noćima ne spavam....
Printscreen

 

"Ja ne spavam noćima, ništa nećemo lako da rešimo, imaćemo problema sa cenom svih energenata", kazao je Vučić danas, prisustvujući danas otvaranju rudnika bakra i zlata Čukaru Peki.

Istakao je da ulažemo više napora na tom polju od mnogih drugih zemalja.

"Ovi koji su u deset puta lošijoj situaciji od nas se ne sekiraju. Mi se borimo više od njih, zato smo toliko uspešni", ocenio je Vučić.

Imamo užasnu energetsku sitaciju, napominje i dodaje da je cena struje na berzi 229 evra po megavatu.

"Za gas predstoje razgovori s Putinom koji su uvek neizvesni", kaže.

Osvrćući se na otvaranje pomenutog novog rudnika, Vučić kaže da je Srbija za tri puta uvećali rezerve zlata.

"To pomaže u rešavanju takvih udara koji dolaze iznenada", navodi.

Printscreen

 

 

Govoreći o problemu sa cenama bitumena koje su skočile, predsednik kaže da cementare najavljuju poskupljenje od 30 posto od 1. januara, te da ih trenutno mole za dugoročne ugovore koji bi bili povoljniji od toga.

"Mala sreća u nesreći je da je Srbija bolje pripremljena za energetsku krizu i pandemiju od drugih, cilj nam je da dalje smanjujemo javni dug, ovo sa energetikom će nas skupo koštati, ali mnogo manje nego druge", poručio je Vučić.

Pomenuo je i sastanak sa predstavnicima MMF-a i precizirao da je plan da sledeću godinu završimo na nivou od 55,5 odsto stope javnog duga u odnosu na BDP.

"Verujem da ćemo već u decembru da imamo višu prosečnu platu od Bugarske - oni su danas na 580, verujem da ćemo mi imati preko 610 evra", najavio je predsednik.

 

 

 

 

Komentari (2)

Loading
Zoran

22.10.2021 15:20

Presednik Vučić je pravi reformator Srbije.Čovek koji je sebi dao zadatak da opšte dobro bude ispred ličnog.Zahvaljujući takvom njegovoim stavu Srbija krupnim koracima grabi napred.Nemože niko da ga ugrozi objavljujući lažne informacije o njemu,porodici.Srbija će sa njime biti u samom vrhu Evrope.Svidelo se to nekome ili ne.

Vanja

22.10.2021 15:24

Srbija ce prevazići sve prepreke kao i do sada,verujemo u to.