PREDSEDNIK SRBIJE U BORU Vučić: Da nismo ovo uradili, gde bi nam spasa bilo? Veličanstveno izgleda! (FOTO/VIDEO)
Alo!

 

Obraćanje predsednika Vučića

Vučić je saopštio i dobre vesti za građane Bora

- Uložićemo još 10 miliona evra za borsku bolnicu i opremu ove ustanove. Tako da Borani više neće ići u druge centre.

Predsednik Vučić je govorio i o nečemu što je više puta rečeno - da će se, otvaranjem ovog rudnika, Srbija koja je sada peti proizvođač bakra u Evropi pozicionirati na drugo mesto.

- Ponosni smo sa naše prijateljstvo sa Kinom i predsednikom Si Đinpingom. Nije lako uvek predstavljati malu zemlju koja želi da bude suverena i nezavisna. zajedno smo sa našim kineskim partnerima uspevali da savladamo teškoće. Dva od tri najveća izvoznika su kompanije iz NR Kine. Želim da naglasim da imate u vidu da je 2018. godine prosečna plata bila 68. hiljada a danas je 98.200 i imamo obećanje da će ići više od 100 hiljada. Zaposlili su do sada 1.780 ljudi. Za rudnu rentu smo uzeli tri puta više novca nego pre tri godine. Otvorili smo rudnik koji je potpuno urađen na najmoderniji način, čuva životnu sredinu, sve neophodne prečistaće - istakao je predsednik Vučić.

Foto: Tanjug/printscreen

 

 

Ambasadorka Kine istakla je da je srećna zbog tri stvari

- Veliko je zadovoljstvo što prisustvujem ovoj ceremoniji. Danas je veliki dan za razvoj Srbije, a posebno za grad Bor i Borski okrug. Veoma sam srećna zbog tri stvari. Prva je što su mi prijatelji iz kompanije Ziđin rekli da je rudnik "Čukaru Peki" izgrađen kao zeleni rudnik koji ispunjava i evropske i svetske standarde, druga, 18% udela proizvodnje bakra u celoj Evropi, čime će Srbija postati drugi najveći proizvođač bakra u Evropi i treće zbog čega sam srećna je zbog broja ljudi koji su zaposleni ovde, do sada je već zaposleno 500 radnika ovde - rekla je ambasadorka Čen Bo.

Foto: Tanjug/printscreen

 

- Veličanstveno izgleda, a za tako kratko vreme je urađeno nisam sanjao - poručio je Vučić ambasadorki NR Kine Čen Bo.

 

 

Istakao je da je posao završen za manje od tri godine.

Vučić je upitao zaposlene kakva im je oprema u rudniku, na šta je dobio odgovor da je odlična i da je sve automatizovano.

- Da nismo ovo uradili, gde bi nam spasa bilo? - upitao je predsednik.

 

 

Podsetimo, više puta je rečeno da će se, otvaranjem ovog rudnika, Srbija koja je sada peti proizvođač bakra u Evropi pozicionirati na drugo mesto, odmah iza Poljske.

 

Očekuje se da će u rudniku biti zaposleno više od 1.200 radnika.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje ceremoniji svečanog otvaranja rudnika bakra i zlata "Čukaru Peki", koja se održava u okviru kompleksa Flotacije rudnika u Boru.

Svečanost počela u podne, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

 

Komentari (6)

Loading
Ruza

22.10.2021 08:45

Danas grad Bor ima da blista, ima da se pokaze u najboljem svetlu, danas se otvara jos jedan rudnik Cukaru Peki

Bora

22.10.2021 09:00

Otvaranje rudnika znači i egzistenciju za mnoge porodice u Boru i okolini ali i konačno rešavanje ekoloških problema koji su godinama mučili građane Bora i okoline.

zaklina

22.10.2021 09:17

Otvaranjem rudnika je veliki napredak za nasu zemlju!

Jana

22.10.2021 11:02

Predsednik prisustvuje svim događajima koji su od značaja za građane Srbije.