VUČIĆ SA KLAUDIJOM ROT Predsednik razgovarao sa potpredsednicom Bundestaga (VIDEO)
Foto: Instagram/budućnostsrbijeav

 

Predsednik Aleksandar Vučić i potpredsednica Bundestaga Klaudija Rot u današnjem razgovoru konstatovali su da je Srbija u poslednjih nekoliko godina ostvarila izuzetan ekonomski rezultat, ali i napredak u raznim oblastima političkog i drupštvenog života, što je i Evropska komisija prepoznala u svom najnovijem izveštaju.


Oni su se saglasili da su vladavina prava i zelena agenda jedne od glavnih oblasti u kojima treba dodatno da se radi pri čemu je Nemačka spremna da se intenzivnije angažuje kako bi se ubrzao proces reformi u ovim segmentima, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Vučić je istakao da je Srbija okrenuta budućnosti, u kojoj su neki od prioritetnih ciljeva unapređenje ekonomske saradnje sa Unijom, a posebno sa Nemačkom.

On je rekao i da je Nemačka jedan od glavnih ekonomskih partnera naše zemlje i jedan od najvećih investitora u srpsku privredu, kao i prvi spoljnotrgovinski partner.

Vučić je zahvalio potpredsednici Rot na tome što će danas posetiti Kragujevac, gde će u Šumaricama prisustvovati obeležavanju Dana sećanja na srpske žrtve u Drugom svetskom ratu i 80. godišnjici od streljanja 3.000 nedužnih civila, kojima će odati počast kako bi naglasila značaj zajedničkog sećanja.

Potpredsednica Bundestaga upoznala je predsednika Vučića sa aktuelnom političkom situacijom u Nemačkoj nakon održanih parlamentarnih izbora, te je izrazila nadu da će učešće partije Zelenih u novoj Vladi Nemačke pomoći u realizaciji "Zelene agende za Zapadni Balkan", koja je usvojena u Sofiji prošle godine, a za koju su već opredeljena sredstva iz fodova EU.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (7)

Loading
Bora

21.10.2021 09:09

Nemačka je jedan od vodećih investitora u Srbiji i zbog toga su dobri odnosi sa svim strukturama vlasti prioritet naše države.

Kosta

21.10.2021 09:13

Interes Srbije sa Nemačkom je od veliko značaja!

Dama bez blama

21.10.2021 09:36

Diplomatija nam je krenula pun gas. Nema tu sta da se zameri, vec par godina smo u presingu.

Nada

21.10.2021 12:48

Prijateljski odnosi i saradnja sa Nemačkom svakoga dana je sve čvršća i jača,što pokazuje i podrška Merkelove koja je skorije bila u poseti Srbije. Kompletna politička i ekonomska saradnja sa ekonomski jakom zemljom Srbiji otvara put ka EU.

Мијо

21.10.2021 14:34

Добри односи са Немачком су кључни за даљи развој и напредак наше земље.Вучић води добру политику а резултати су виљливи на сваком кораку.

Dragan

22.10.2021 02:17

U interesu Srbije je da ima dobre ekonomske i političke odnose sa Nemačkom.