SRBIJA IMA RAZLOGA DA SE RADUJE Safeta Biševac o izveštaju Evropske komisije! Đilas joj ove reči neće oprostiti
Printscreen

 

"Ima razloga za zadovoljstvo! Za Srbiju je dobro što je Evropska komisija dala pozitivan izveštaj i što je predložila otvaranje dva klastera!

Izveštaj je za Srbiju povoljniji nego što su mnogi očekivali! Vlast može da bude zadovoljna", rekla je Safeta Biševac, kolumnistkinja lista Danas, na televiziji Nova S koja je pod uređivačkom kontrolom Dragana Đilasa.

 

 

Dodala je i da 27 zemalja članica odlučuje o otvaranju klastera i da to može dovesti do malih oduglovačenja, ali da svakako ima razloga za zadovoljstvo.

Podsetimo, Srbija je ostvarila važan napredak u oblasti energetike i politike oporezivanja i ima dobre šanse za otvaranje klastera tokom slovenačkog predsedvanja, poručio je visoki EU zvaničnik.

U pripremi pred samit EU Zapadni Balkan iz EU poručuju da proširenje Unije zavisi od brzine i kvaliteta reformskog procesa i ocenjuju da je Srbija na tom putu napravila značajan napredak poslednjih meseci.

”Evropska Unija razmatra da li će do kraja slovenačkog predsedvanja biti otvoreni klasteri sa Srbijom. Srbija je napredovala i oblastima konkurentnosti, inkluzivnog rasta i zelene agende”, navodi se u Briselu.

 

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading