DŽONI, SRBINE! Džoni Dep dolazi na proslavu Dana državnosti Srbije, Vučić odlikuje slavnog glumca
Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je danas da će na Dan državnosti Srbije, 15. februara, odlikovati glumca Džonija Depa u znak zahvalnosti za poštovanje koje ukazuje Srbiji, kao i zbog brojnih projekata koji u našoj zemlji zapošljavaju veliki broj mladih ljudi.

Dep je u susretu sa predsednikom rekao da je počastvovan odlukom da bude nagrađen ordenom za zasluge i da će 15. februara ponovo doći u Beograd na svečanu ceremoniju, saopštila je pres služba predsednika Republike.


"Biće mi velika čast da dođem u Srbiju 15. februara i prisustvujem svečanoj ceremoniji. Nastaviću da radim na promociji vaše divne zemlje", istakao je Dep i zahvalio predsedniku Vučiću na ukazanoj časti.

Vučić se sastao sa proslavljenim holivudskim glumcem Džonijem Depom i predstavnicima Jervolino studija (Iervolino Studios), koji borave u Beogradu povodom promocije animiranog serijala proizvedenog u Srbiji za globalnu distribuciju Puffins Impošible.

"Proizvodnja ovakvog serijala nije važna samo za Iervolino Studios i Arćangel Digital Studios, koji su partnerski izneli ovaj projekat, već i za srpsku kreativnu industriju, kao i za promociju naše zemlje u svetu", istakao je Vučić.



Serijal je kreiran u studiju za proizvodnju animiranih sadržaja Iervolino Studios Andrea Jervolina i Monike Bakardi, osnivača matične kompanije Iervolino&Lady Bacardi Entertainment (ILBE), a produkciju potpisuje Arćangel Digital Studios (ADS) Miloša Bikovića, saopštila je pres služba predsednika.

Serijal je realizovan uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.



Predsedniku su, pored Džonija Depa, projekat predstavili i Andrea Jervolino, Monika Bakardi i Miloš Biković.

U toku nedelje svečano će biti otvoren i ogranak Iervolino Studios u Beogradu.

“Srbija je jedno od najinspirativnijih tržišta na kojima ILBE posluje. Proizvodnja Puffins Impošible serijala je dokaz da imamo sposoban i posvećen tim spreman za projekte svetskog ranga. Otvorili smo čitav sektor posvećen postprodukciji i vizuelnim efektima, te naši planovi idu dalje od proizvodnje animiranih sadržaja. Naš cilj je da Srbija postane Holivud”, rekla je Monika Bakardi, suosnivačica kompanije Iervolino and Lady Bacardi Entertainment i Iervolino Studios.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Siniša

20.10.2021 07:54

Džoni Dep ima da bude fasciniran lepotama Beograda

Valerija

20.10.2021 08:31

Pozdraljam ovu Vučićevu inicijativu.