Pokušali da ubiju Vučića!
MUP Republike Srpske

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je u Narodnoj skupštini da je Republika Srbija ispružene ruke za saradnju donela odluku da sve optužnice za ratne zločine ponudi tužilaštvu Bosne i Hercegovine dok, sa druge strane, za pokušaj ubistva predsednika Vučića u Potočarima još nema nikakve optužnice.

“Podsetiću vas da je Republika Srbija donela odluku da sve optužnice za ratne zločine ponudi tužilaštvu BiH. Nisam čuo odjek sa druge strane, ni hvala, a još manje sam čuo - uzmite vi naše optužnice. Mislimo da je naša ruka ispružena, a ostala u vazduhu, nema tajnih optužnica u Srbiji, mi smo predali sve Tužilaštvu i pravosuđu BiH. Pravosuđe BiH nije odgovorilo na isti način”, kazao je ministar policije Aleksandar Vulin.

Pokušali da ubiju Vučića

Istakao je da se još ne zna ko je pokušao da ubije predsednika Vučića, ali da veruje da će se uprkos proteklom vremenu naći izvršioci.

"Da vas podsetim, mi smo imali pokušaj ubistva predsednika Vučića u Potočarima, još nema slučaja, još nema optužnice. Ne znamo ko je pokušao da ubije predsednika Vučića uz sve kamere ovog sveta. MUP Republike Srbije je pokrenuo istragu, verujem da ćemo naći, prošlo je puno godina, nažalost, ali verujem da ćemo naći ko su izvršioci, a i oni koji su inspiratori - nalogodavci, jer ono nije bilo slučajno, ono je bilo organizovani pokušaj ubistva", istakao je ministar unutrašnjih poslova Srbije.

Kosovo i Metohija

Govoreći na temu odnosa BiH prema Kosovu i Metohiji, istakao je da izjave pojedinih članova Predsedništva BIH loše utiču na dobrosusedske odnose.

"Kad član Predsedništva BiH kaže da bi on priznao Kosovo to je jako teško da to dobro utiče na dobrosusedske odnose. To je nepoštovanje politike sopstvene zemlje, ustava te zemlje”, rekao je ministar policije.

Policija ima poverenje građana

Takođe, ministar je rekao da policija Republike Srbije uživa poverenje svih građana i da zakon sprovodi poštujući sve građane, bez obzira na veru i naciju.

"Policija uživa iskreno poštovanje svih građana Republike Srbije bez obzira na veru i naciju, zato što se i tako ponašamo prema svim građanima Republike Srbije vodeći računa o načinu života naravno, poštujući to beskrajno, ali kad je zakon u pitanju, sprovođenje zakona, nema nikakve razlike. Nije u pitanju moja retorika. To što mislim, mislim da je dobro za sve građane Republike Srbije, za mir, za dobrosusedske odnose, mir i napredak, potrebno je bar dvoje. Za sukob, za rat, za obustavljanje saradnje dovoljna je jedna budala, teško je biti usamljen u tome", poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin tokom svog obraćanja u Skupštini Srbije.

Komentari (0)

Loading