Poslanici započeli novu sednicu, danas o potvrđivanju međunarodnih sporazuma
Alo!/ M .Š.

 

Na početku sednice predsednik skupštine Ivica Dačić podsetio je da je na današnji dan pre 85 godina osvećena zgrada Narodne skupštine i da je to značajan jubilej.

Dodao je da je tadašnji predsednik skupštine Stevan Ćirić održao govor i rekao „mi smo danas zgradu osvetili, ali pomozi sebi sam i pomoći će ti bog”.

„Završio je rečima 'živela složna Jugoslavija', danas 85 godina nakon toga pozivam vas da kažemo 'živela složna Srbija' i da nastavimo da obeležavamo jubileje na 'polzu' našeg naroda”, rekao je Dačić, prenosi agencija.

 

Na početku sednice poslanici koriste svoje pravo da od nadležnih institucija zatraže obrazloženje ili obaveštenje, a posle toga započeće raspravu po dnevnom redu.

Razmatraće se tri Predloga zakona o potvrđivanju Sporazuma Vlade Srbije i Saveta ministara Bosne i Hercegovine, prvi o zajedničkim lokacijama na graničnim prelazima, drugi o graničnim prelazima i treći o pograničnom saobraćaju.

Na dnevnom redu je Memorandum o razumevanju o vojnoj saradnji Vlade Srbije koju predstavlja Ministarstvo odbrane i Vlade Egipata koju predstavlja Ministarstvo odbrane.

Pred poslanicima je i potvrđivanje Sporazuma vlada Srbije i Austrije o saradnji u oblasti zaštite od katastrofa.

Sednica je počela u 10 časova i 20 minuta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading