PATRIJARH PORFIRIJE SE OBRATIO GRAĐANIMA U SARAJEVU Vera je uvod u ljubav, put ka Bogu, sebi i drugome
Printskrin

- Ona je uvod u ljubav, put ka Bogu, put ka sebi i drugome - istakao je patrijarh obraćajući se hiljadama stanovnika Istočnog Sarajeva i Sarajevsko-romanijskog regiona koji su ga dočekali na Trgu Srbija, prenela je RTRS.

On je rekao da bez žive jevanđeljske vere nije moguće biti ni čovek, a kamoli koristiti i umnožavati darove Božije koje smo dobili kao pojedinci i kao narod.

Patrijarh Porfirije izrazio je zahvalnost za prisustvo mitropolitima dabrobosanskom Hrizostomu i crnogorsko-primorskom Joanikiju, arhijerejima, sveštenstvu, predstavnicima vlasti, kao i verujućem narodu.

- Gospod me je odredio da budem pastir svome narodu, svojoj crkvi, pripadnicima svoje vere, da svoj narod vodim u blagodeti Božijoj kako bi upoznavajući Boga, izgrađujući jedinstvo s njim u Crkvi kao telu Hristovom, mogao da bude naslednik carstva nebeskog - rekao je patrijarh srpski.

Porfirije je izrazio radost što će na trgu biti izgrađen pravoslavni hram, za koji je rekao da treba da bude mesto sabiranja, molitve, vrline, izgrađivanja duhovnog zdravlja, na kojem će danas sabrani biti živi hram Hrista i crkve njegove.

On je blagoslovio okupljene, grad, zemlju i sve ljude koji tu žive, te im poželio mir.

Mitropolit dabrobosanski Hrizostom zahvalio je patrijarhu što se odazvao pozivu da poseti Sarajevo i Istočno Sarajevo, navodeći da je najvažniji susret čoveka sa čovekom, susret naroda sa svojim patrijarhom, svojim arhijerejima.

I gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić zahvalio je patrijarhu Porfiriju, mitropolitima, vladikama i sveštenstvu za posetu Istočnom Sarajevu, kao i svima koji su dolaskom uveličali ovaj dan.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading