VUČIĆ DAO ČVRSTO OBEĆANJE Moramo to da ispravimo!
Foto: Alo!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je danas došao u Jagodinu gde će mu biti uručeno priznanje Počasnog građanina, obećao je okupljenim građanima koji su ga dočekali, da će Jagodina imati potpuno nov 64 slajsni skener u decembru, koji košta 36 miliona dinara, što je posebno važno za žene.

On je najavio da će u Barutani biti izrađeni prečišćivači otpadnih voda, što će koštati skoro 21 milon evra.

Popravićemo ulice i izgraditi puteve, kazao je predsednik.

On je izrazio nezadovoljstvo time što je plata u Jagodini niska, svega 450 evra, prosečno, što je mnogo niže od republičkog proseka pa je obećao da će država učiniti sve što može da se to popravi.

Vučića je ispred zgrade opštine dočekao gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma, ali i veliki broj građana kojima je kazao će se raditi i kompletna rekonstrukcija bolnice u Jagodini.

Kako je istakao, država je u sedam fabrika u Jagodini, od kojih je poslednja Fišer, uložila 20,3 miliona evra za subvencije.

Vučić je rekao da je sa Markovićem razgovarao i oko opremanje Barutane, što je deo industrijske zone i da će država za početak izdvojiti 300.000 evra, a ukupno 20,5 miliona evra za kanalizaciju i kompletno prečišćavanje otpadnih voda.

"Moramo da popravimo i ulice po gradu i puteve po okolnim selima, jer tek tada će da osete građani viši standard", naveo je Vučić.

Predsednik je kazao da je prosečna plata u Jagodini porasla za 48 odsto od 2012. godine, ali da je sada oko 450 evra, što je niže od republičkog proseka, zbog čega će pokušati da obezbedi investiciju koja neće biti, kako je rekao, radno intenzivnog karaktera već kompanija koja će zaposliti ljude sa visokim obrazovanjem.

Vučić je istakao da će uskoro pored Jagodine, prolaziti i brza pruga koja će se graditi od Beograda do Niša, što će dodatno oznažniti ceo Pomoravski okrug i privući strane investitore.

"Spremni smo još više da uložimo. Molimo da donesete projekte i uveren sam da ćemo zajednički da uradimo mnogo toga i napravimo još lepše lice Jagodine i celog Pomoravlja", poručio je Vučić.

On je kazao građanima da je došao da bi im rekao da priznanje koje dobija nije izraz nečije moći već izraz njegove poniznosti prema građanima Jagodine i Pomoravlja, jer zna da mora još mnogo da se uradi za taj kraj.

Vučić se zatim zahvalio na gostoprimstvu.

Inače, predsednik Srbije Aleksandar Vučić prima priznanje povodom Dana oslobođenja Jagodine od fašizma u Drugom svetskom ratu.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Zeljko

17.10.2021 16:43

Vučić je svojim radom i zalaganjem zaslužio da bude počasni građanin Jagodine.