PRVA LINIJA ODBRANE: U strahu su velike oči
Vladimir Đukanović - Privatna arhiva

Ona je najubojitije oružje koje dovodi do kapitulacije svakog lažova. Jedan intervju na Jutjubu iz temelja je uzdrmao imperiju lažova koji sikću i histerišu od besa jer su uhvaćeni u laži. Lažni mediji, lažni novinari, lažni analitičari, sve je lažno kod njih. Problem je ako neko od njih počne da veruje u sopstvene laži, pa kada se pojavi istina, on reaguje kao sektaš kome je poremećena psiha. Urušava se njegov lažni svet kao kula od karata, a to je u izmišljenom slučaju „Jovanjica“ suština. Ubedili su sebe da su im lažni izveštaji istina, te je bilo kakav pokušaj osporavanja gluposti koje su pune dve godine servirali javnosti s njihove strane shvaćen kao atak na njih same. Nikada do sada se nisu tako bolesno ponašali. Nikada tako nisu siktali, sejali mržnju i vređali. Osetili su da su ugroženi, a u strahu su velike oči. To je jedino što mogu da pomislim kada razmišljam zašto su iz petnih žila zapeli da evo dve nedelje unazad svakodnevno pišu tekstove na ovu temu i da mene vređaju.

Da se razumemo, znao sam da će razgovor s Koluvijom izazvati burne reakcije. Ipak, ni sanjao nisam da ćemo isterati đavola iz pećine da svakodnevno bljuje vatru. Šta sam u poslednje dve nedelje o sebi pročitao, kakve laži i izmišljotine, kakve bljuvotine i uvrede, to pas s maslom ne bi pojeo. No, za divno čudo ne pogađaju me. Naprotiv, ohrabruju me. Jasno mi je da sam ih pogodio u srce i da su oni poraženi, a ko gubi, ima pravo da se ljuti. Zato im i ne zameram, već se molim da im Gospod izbaci tu mržnju iz srca i misli. Njihova bolesna kampanja je najbolji pokazatelj da su ranjeni, da su pred kapitulacijom i da im je projekat propao. Istina ih je sabila u ćošak, što je opet doprinelo da pokažu javnosti sebe onako bez šminke. Svima je jasno da su u ćorsokaku.

Osnovna maksima koju svaki mladi pravnik usvaja kada upiše pravni fakultet je čuvena rečenica Valtazara Bogišića iz Opšteg imovinskog zakonika za Crnu Goru – „Što se grbo rodi, vrijeme ne ispravi.” Zaista, „Jovanjica” jeste nešto što se grbo rodilo u smislu što je to apsolutno izmišljena afera. Sve je u tom slučaju izgrađeno na lažima. Protekom vremena to je moralo da se sruši, jer temelji su bili klimavi. Držali su se na agresivnoj medijskoj kampanji, bez ikakvog smisla i suštine. Što bi naš narod rekao za parenje mačaka - nit manjeg…, nit veće dreke. Držim do toga da su aferu kreirali, pored nezaobilaznog stranog faktora, domaći nesrećnici koji su, osim u lopovluku i bahatosti, u svemu ostalom neuspešni, ali na pozicijama. Inferiorni intelektualno, ali beskrajno pokvareni. Kod njih je sve lažno, od zvanja, preko diploma, uverenja, privrženosti, apsolutno sve. Oni su lažni političari, lažni policajci, lažni novinari… To su ljudi naviknuti da žive u svetu laži i njih istina razara. Baš kao što je Koluvijin nastup to učinio. Njihova teška artiljerija kojom su pucali pune dve godine dobila je po nosu od brutalnog kontraudara, i to ne putem nekog mejnstrim medija, već sa Jutjub kanala. To vam je suštinski dokaz koliko su lagali, jer da je u njihovim izjavama i svemu onom što su dve godine iznosili ima makar zrno istine, Koluvija bi bio izrezbaren na froncle čistom argumentacijom. Ovako, znaju oni dobro da je Koluvija ispričao istinu i tu ne znaju kako da se snađu. Mnogi od njih se hvataju za glavu i pomalo pitaju da li će se pridružiti doskorašnjoj državnoj sekretarki MUP-a u grejanju ćelijske klupice. Da budem iskren, zaslužili su, no neka im je Bog u pomoći.

Otuda, dotičnoj gospodi na sve ono što pišu o meni jednostavno ne odgovaram. Najbolji odgovor je njihovo ponašanje. Meni je osmeh na licu i zadovoljstvo što sam zečeve isterao iz šume. Njima je na licu strah, jer su po prvi put u poziciji da bez obzira kakvu logistiku angažovali oni deluju kao grogirani bokser koji očekuje svake sekunde da dobije završni udarac koji ga baca u konopce. Neka se pripreme.

Svako dobro od Gospoda!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Daca

17.10.2021 15:45

Bravo Djuka! Danima pratim Vase izjave i borbu u otkrivanju novih podataka o dešavanjima u MU P Srbije Neka podzemni policajci budu ono sto su nekad bili kao MOJ MUŽ