PREDSEDNIK SRBIJE U ZEMUNSKOJ GIMNAZIJI Vučić: Izgleda mnogo lepše nego u moje vreme, želim da se deca osećaju kao kod svoje kuće
Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Vučića su ispred škole dočekali njegova nekadašnja razredna, profesorka ruskog jezika Irina Galkina, kojoj je predsednik doneo buket cveća, ministar prosvete Branko Ružić, gradonačelnik Zoran Radojičić, zamenik gradonačelnika Goran Vesić, direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević, sekretar za obrazovanje Slavko Gak...

 

Obraćanje predsednika

- Želim da se zahvalim svima na gostoprimstvu, ovo ovako nije izgledalo u naše vreme. Srećan sam što danas izgleda ovako. Dosta je uloženo. Škola izgleda predivno. Ona je iznedrila mnogo divnih ljudi... Savu Šumanovića, Branka Pešića, mnogo velikana. Drago mi je što smo učinili za dosta za ove mlade ljude i što vidim jednu veličanstvenu energiju. Hvala što ste obavestili moju razrednu da dolazi, hvala njoj što je došla. Želim da se ovde deca osećaju kod svoje kuće - rekao je predsednik.

 

Vučić obišao svoju učionicu

U Zemunskoj gimnaziji, jednoj od dve najstarije u Beogradu, koju je pohađao i predsednik Vučić, do sada je maturiralo 40.000 đaka. Predsednik je, prisećajući se svojih školskih dana, obišao i učionicu u kojoj je on boravio kao učenik.

- Ovo je bila moja učionica, samo što nije ličila na ovo. Kakva su deca sad, da li su vaspitanija od nas? - upitao je, na šta mu je osoblje odgovorilo da su deca fantastična.

 

U Zemunsku gimnaziju uloženo 4,5 miliona evra

Vučić je rekao da je u rekonstrukciju ukupno uloženo 4,5 miliona evra, te da je škola potpuno drugačija sada.

Predsednik se prisetio svojih školskih dana provedenih u Zemunskoj gimnaziji. 

- Ja se najviše sećam zaključaka sa logike - rekao je predsednik.

- Sećam se profesorke ruskog. Ona uđe i izdiktira 20 reči na srpskom i vi morate da ih napišete na ruskom. Jednom sam pogrešio oko reči "spomenik", promenio sam akcenat, sa prvog sloga na drugi.

Predsednikova profesorka ruskog koja ga je dočekala pohvalila je njega kao učenika i istakla da je uvek imao zasluženu peticu.

- Profesorka, sada uzimam časove, moram da se spremim, idem uskoro u Rusiju. Vi gledajte, pa zapisujte gde sam pogrešio.

- Neverovatno, stvarno izgleda čudesno. Zemunska gimanzija je, rekao bih, jedan od simbola ne samo Zemuna, nego i Beograda i Srbije. Ovde su ušli i mnogo pametniji od mene - izjavio je Vučić.

 

 

- Kakva su deca sad? Jesu li vaspitanija nego u moje vreme? - upitao je predsednik zaposlene.

- Deca Zemunske gimnazije su fantastična - usledio je odgovor.

PREDSEDNIK SRBIJE U ZEMUNSKOJ GIMNAZIJI Vučić: Izgleda mnogo lepše nego u moje vreme, želim da se deca osećaju kao kod svoje kuće

Alo

 

Predsedniku Vučiću je na samom početku obilaska zgrade uručena knjiga “Uspešni ljudi – maturanti Zemunske gimnazije”. Predsednik je izrazio veliku zahvalnost.

- Izgleda mnogo lepše nego u moje vreme, fantastično izgleda, jedna od najlepših zgrada - rekao je predsednik.

Vučić zgradu Zemunske obilazi u 9 časova, saopštila je služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (7)

Loading
Milan

17.10.2021 09:40

Divan gest, profesorka mora biti veoma ponosna što je u redovima imala takvog djaka!

Мијо

17.10.2021 10:02

Ово је будућност за нашу децу и за нашу земљу. Ова школа изгледа феноменално и треба наставити с оваквим инвестицијама у сваком делу наше земље.

Tibor

17.10.2021 12:41

Dobri profesori i uslovi u obrazovnom objekatu, uz posvećenost učenika učenju, mora dati rezultate.

Zeljko

17.10.2021 16:34

Ovako treba da izgleda jedna ozbiljna gimnazija u Beogradu i u Srbiji, svaka čast.

Julija

17.10.2021 18:15

Gimnazija u Zemunu je dobila jedan novi izgle, sada izgleda velicanstveno. Srbija ima dosta talentovane dece i moramo da ulazemo u njihov razvoj i napredak, jedino je to ulaganje u bolju buducnost Srbije.

Jelisaveta

17.10.2021 19:55

Obnavama skola u Srbiji i izgradnjom novih, sadasnja vlast dokazuje koliko je bitno da se mladima stvore osnov za ucenje i usavrsavanje u razlicitim oblastima. Ulaganjem u obrazovanje, drzava ce dobiti nove obucene, strucne kadrove.

Gagi

18.10.2021 03:35

Imaće učenici Iizvanredne uslove za nesmetano odvijanje nastave.