ŽIV NISAM DO 25. NOVEMBRA Vučić traži sastanak sa Putinom: Prvi put ću da otkrijem šta su nam Rusi ponudili!
Printscreen

 

 

Vučić je, govoreći o energetskoj krizi, rekao da od cena energenata zavisi i cena hrane, cena svih proizvoda, životni standard i bukvalno opstanak cele zemlje.

- Nismo mirni. Od cena energenata zavisi cena svega i opstanak zemlje, kaže Vučić.

"Da bi ljudi razumeli kolika je kriza u svetu, da pokušam da objasnim. Od cena struje i gasa zavisi cena hrane i zavisi opstanak cele zemlje. Mi imamo do kraja godine 6,5 miliona kubnih metara gasa. Svakog dana u ovih mesec i po dana imamo kupljenih po 6,5 miliona kubnih metara gasa. Mi danas već trošimo više od 6.5 miliona. Mi Rusima plaćamo 270 dolara i to je najbolja cena u Evropi. Nama će za Svetog Nikolu biti potrošeno 11 miliona kubnih metara koje moramo da platimo po ceni koja je danas na berzi, a to nije 270, nego 1200 dolara. Da ne bismo to radili, jer verujemo da će u 2022. pasti ispod 800. U Banatskom dvoru imamo skladišteno 268 miliona kubika. Nama će nedostajati oko 100 kubnih metara do kraja godine".

"Prvi put ću da otkrijem šta su nam Rusi ponudili: Uzmite 70 odsto berzansku cenu, a 30 odsto naftnu formulu. Mi danas imamo 100 odsto naftnu formulu. Zato, ali i zbog KiM, sam tražio sastanak sa Putinom".

- Što se struje tiče, Poljska je u najboljoj situaciji zbog uglja. U dobroj situaciji su samo oni koji imaju ugalj ili nuklearke, kaže Vučić.

- Moliću ga da cena bude 510 dolara, ali mi ni to ne možemo da platimo. Moliću i produžetak naftne formule 100 odsto, a onda za molim za bolje uslove - rekao je Vučić.

"Živ nisam do 25. novembra (sastanka sa Putinom)".

 

Komentari (0)

Loading