VUČIĆ ZABRINUT To čuvamo za crne dane
Tanjug/Dragan Kujundžić

"Danas je cena gasa 1.200 dolara na kubnih metara gasa, a ne zaboravite da mi danas kupujemo po ceni od 270 dolara, do kraja ove godine, a šta ćemo od januara", rekao je Vučić.

Dodao je da se gasom snabdeva i elektrosistem Srbije da bis e imala dobra cena električne energije.

"Mi u ovom trenutku imamo nešto gasa u skladištu, pa moramo da trošimo iz skladišta, što ja ne podnosim, to čuvamo za crne dane", istakao je Vučić.

Predsednik je istakao da će se Srbija za sebe izboriti, kao i za Hansgrohe, kompaniju koja je, kako je rekao, sada deo Srbije.

Sve zavisi od susreta Vučića i Putina

Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović, koji se upravo vratio iz Moskve sa pregovora o gasu, izjavio je da nam sve po pitanju gasa u narednom periodu zavisi od susreta predsednika Srbije i Rusije Aleksandra Vučića i Vladimira Putina.

"Upravo sam se vratio iz Moskve i podneo sam raport predsedniku i vladi i želim javno da kažem da sam za sve što smo pitali, tražili i pregovarali, s obzirom da smo imali zahteve da zaista dobijemo najpovoljnije uslove, dobio odgovor da naše zahteve i molbe može da odobri samo predsednik Putin", rekao je Bajatović za Tanjug.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Mile Bambus

15.10.2021 14:20

Dobro je da ce nas braca rusi da pomognu. Imamo mi bracu.

Julija

15.10.2021 15:47

Problem sa energetikom je jako velika stvar, pogotovo kada vidimo koliko je cena gasa skocila. Dobro je sto Srbija ima zalihe i sto moze da se osloni na pomoc Rusije.