Ministar Vulin na međunarodnoj izložbi trofeja i prirode u Budimpešti
MUP

Ministar Vulin je istakao da je učešće Republike Srbije na ovom sajmu od višestrukog značaja, ne samo kako bismo svetu predstavili uspehe naših lovačkih društava, već i za razvoj našeg turizma.

„Srbija je zemlja sa dugom lovačkom tradicijom. Ponosan sam na trofeje naših lovaca i uveren da ćemo kroz razvoj ove discipline afirmisati turistički potencijal naše zemlje“, rekao je ministar Vulin.

MUP

 

Prema njegovim rečima, Ministarstvo unutrašnjih poslova kroz nove izmene Zakona o oružju i municiji spremno je da pomogne lovačkim udruženjima.

Najveći štand na izložbi, štand domaćina Mađarske, sa više od 5.000 trofeja, ministru Vulinu predstavio je državni sekretar za javnu diplomatiju i odnose Ministarstva uprave i pravosuđa Mađarske Zoltan Kovač.

MUP

 

Ministar Vulin se na sajmu susreo i sa generalnim sekretarom Svetske organizacije lovaca Tamašom Margeskuom sa kojim je razgovarao o mogućem pristupanju Srbije kao države u članstvo ove organizacije. Ministar se sekretaru zahvalio na tome što Svetska organizacija lovaca nije priznala i u svoje članstvo primila tzv. Kosovo.

Predsednik Lovačkog saveza Srbije Bratislav Ćirković, na čiji poziv je ministar Vulin posetio sajam, predstavio je štand Republike Srbije, koji je posle štanda domaćina, Mađarske, drugi po veličini.

Štand Srbije na svetskoj izložbi lovačkih trofeja, koja se danas zatvara, privukao je izuzetnu pažnju posetilaca, a na njemu su zajedno izlagali lovački savezi, javna preduzeća „Srbijašume“ i „Vojvodinašume“, kao i nacionalni parkovi Kopaonik, Tara, Fruška Gora i Đerdap.

MUP

 

Na 400 metara kvadratnih slikovito je predstavljen geo i bio-diverzitet naše države, a izloženo je 516 trofeja divljači.

Svetska izložba trofeja i prirode u glavnom gradu Mađarske, koja se održava prvi put posle 50 godina, okupila je veliki broj zemalja i više od 1,5 miliona posetilaca.

Komentari (0)

Loading