PANČEVO JE RAJ, TEK ĆE BITI PARA Cene će da rastu i skaču zbog blizine Beograda! Predsednik najavio velike investicije
Tanjug/Miloš Milivojević

 

Predsednik Srbije stigao je u kompaniju Brose, gde ga je dočekao i pozdravio direktor ove nemačke kompanije, Tomas Špangler.

Vučić je odmah po dolasku održao sastanak sa rukovodstvom kompanije.

Predsednik je poručio da je pri dolasku primetio da je prostor ogroman i da je neverovatno to što ova kompanija radi.

Tanjug/Miloš Milivojević

 

 

- Biće 1.100 radnika do kraja 2025. godine. To su odlične stvari. Uzimaće radnike i iz Beograda, Novog Sada, iz Pančeva najviše. Ovo je ogromna investicija, 180 miliona evra - rekao je Vučić i dodao da je ovo jedna od najboljih kompanija dovedena u Srbiju.

 

 

- Mi sada moramo da završavamo i taj četvrti i peti sektor, od Bubanj potokoka, preko Vinče, do Pančeva. Tada smo spojili sve auto-puteve prema Zagrebu, Subotici, Budimpešti, prema Nišu. Totalno druga zemlja, ne samo drugi grad, ali je ovo za Pančevo važno. Pančevo je kao neko neverovatno mesto, sve cene će da skaču i rastu zbog blizine Beograda. Kada se izgradi obilaznica, to će biti mesto kao u raju - rekao je Vučić.

U obilasku fabrike predsednik je porazgovarao i sa Natašom, zaposlenom u fabrici, koja mu je pokazala deo proizvoda koji se tu prave.

Printskrin

 

 

U fabrici ima dosta zaposlenih iz centralne Srbije, Velike Plane, Smedereva i Smederevske Palanke, a iz fabrike najavljuju da će Pančevo ubuduće biti prioritet i imati ogromne koristi od ovoga. I sam predsednik je konstatovao da Pančevci nisu ni svesni šta su sve dobili. 

Kompanija Brose

Kompanija Brose izgradila je fabriku automobilskih delova, u kojoj 1.100 radnika ima primanja čak 1.700 evra.

Kompanija "Brose" investirala je 180 miliona evra u Srbiju! "Brose" u novom pogonu proizvodi električne motore za automobile, upravljače, pumpe za ulje i motore ventilatora za hlađenje.

- Tek će Pančevo da oživi - dodao je predsednik govoreći o nemačkoj fabrici u kojoj je 350 zaposlenih i koja sarađuje sa fakultetima te prima na praksu studente što u Pančevu, što u Nemačkoj. Fabrika sarađuje i sa Mašinskom školom.

Tanjug/Miloš Milivojević

 

Obraćanje predsednika Vučića

- Ponosan sam što sam danas ovde. Pre dve godine smo potpisali ugovor, ako se ne varam 6. marta 2020. godine i postavili kamen temeljac. Za godinu i po dana smo mnogo napredovali. Ukupna investicija  je 180 miliona evra, biće 1.100 zaposlenih, ovo je velika stvar za Pančevo, Banat i celu Srbiju - rekao je predsednik.

Obraćanje generalnog direktora u Pančevu Rosea Štrakosa

- Ponosan sam i srećan što smo u kratkom vremenskom periodu usred kovida uspeli da ostvarimo ovako veliki projekat. Zahvalio bih se Vladi Republike Srbije i svima koji su omogućili da ovo ostvarimo - poručio je generalni direktor.

Printskrin

 

 

Pitanja novinara

Petrohemija i uspeh Pančeva

- Pančevo je grad u narastanju i grad koji će biti jedan od najuspešnih mesta. Imati Broce, Petrohemiju, ZDF je velika stvar. Od ovoga će biti dosta novca za izgradnju infrastrukutre. Nema mnogo smisla porediti ovo sa periodom kada je sve bilo zatvoreno u Pančevu. 

Kurtijev upad u Kosovsku Mitrovicu

Vučić je po pitanju Kosova naveo da svi znaju šta su prave Kurtijeve namere.

- Ne verujem da će se išta rešiti u SB UN jer Albanci će uvek imati podršku najmoćnijih sila sa Zapada. Mi možemo očekivati pomoć Kine i Rusije i još nekih malih zemalja. Sutra ću govoriti o svemu tome opširnije i o podršci koju Albanci imaju od velikih sila - rekao je Vučić. On je naveo da je doneo odluku i učinio sve da izbegne sukob i eskalaciju nasilja.

- Ćutali smo nekoliko puta, oklopnim vozilima su skidali tablice Srbima, juče su sa dugim cevima hapsili čokoladice. Cilj svega je provokacije i udar na Srbe. Sada nas lažu kako je to borba protiv nekakvog kriminala - rekao je predsednik.

Na pitanje u kakvim uslovima žive kineski radnici kompanije Linglong, predsednik je kazao da nije predsednik Kine i da je to pitanje kineskih prijatelja. 

O Briselskom sporazumu

– Mi imamo aneks koji je NATO neposredno uveo posle sporazuma, a tiče se dolaska tzv. kosovskih oklopnih trupa na sever. Nemaju pravo da to imaju, jasno je svima da se to danas odnosilo na ROSU jedinice. Rekao bih samo da je to kršenje i onoga što je NATO potpisao, ali i kršenje samog duha dijaloga. Svi Srbi su me dobro razumeli, nisam govorio pod emocionalnim pritiskom – kaže Vučić.

 

Komentari (2)

Loading
maki

14.10.2021 12:23

Fabrika delova,nova radna mestavi odlične plate u Srbiji ovo je divna vest za sve građane.

Gagi

15.10.2021 01:38

Tako i treba, otvarati fabrike širom države jer jedino ravnomernim regionalnim razvojem Srbija ima budućnost.