ŠEŠELJ OŠTRO O NAPADU NA SRBE Juče je puštena krv, a evo koja zapadna sila stoji iza svega i sprema veliko zlo na Balkanu
Foto: Ilustracija

- Sve je to urađeno u režiji britanskih diplomata koji su stacionirani u Prištini. Ja očekujem da će se takve situacije ponavljati. Oni jednostavno opipavaju puls Srbije. Srbija je juče dala još odlučniji odgovor i Srbi sa severa Kosova i Metohije su dobili garanciju da ih Srbija neće ostaviti na cedilu - rekao je Vojislav Šešelj.

 

Šešelj za portal alo.rs kaže da je očigledno da Britanci spremaju veliko zlo na Balkanu, a da Srbi moraju ostati čvrsti i nepokolebljivi.

Predsednik SRS pretpostavlja i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić mislio na Veliku Britaniju kada je rekao da iza napada stoji jedna zapadna država koja nije u EU, ali objašnajva da nije sa njim razgovarao.

- Ja imam pouzdane informacije da se radi o Britancima. Znate da sam ja dobro informisan - rekao nam je lider radikala.

Srpsko strpljenje je na izmaku

Šešelj podseća da je Srbija dobila usmenu garanciju od NATO da "policija" lažne države neće ići na sever Kosova i Metohije.

- A, oni šalju specijalne jedinice i to ih šalju da opljačkaju apoteku! Da su našli nešto nedozvoljeno u apoteci, to bi ceo svet saznao. Oni blokiraju "granice", a apoteka mora biti snabdevena lekovima. Oni sprečavaju i vakcinisanje Srba sa Kosova i Metohije, a sad bi i potpuno bez lekova da ih ostave! Šta su tamo našli još? "Plazma" keks, voćne sokove... - rekao je Šešelj. 

ŠEŠELJ OŠTRO O NAPADU NA SRBE Juče je puštena krv, a evo koja zapadna sila stoji iza svega i sprema veliko zlo na Balkanu

Foto: Dejan Briza

 

 

Predsednik SRS zalaže se da se od SB UN traži da se mogućnost iz Rezolucije 1244 realizuje i da do 1000 srpskih vojnika i policajaca rasporede u sredinama na Kosovu i Metohiji koje su pretežno naseljene Srbima.

Vrlo je moguće da dođe do oružanog sukoba, upozorava Šešelj.

- Srpsko strpljenje je na izmaku. Juče je i krv prolivena! Malo je falilo da čovek pogine! Za dlaku su mu spasli život. Pogođen je metkom u leđa! Nije predstavljao nikakvu opasnost za te Albance. Gađali su čoveka u leđa - objasnio je Vojislav Šešelj.

Scenario sukoba

U slučaju sukoba, Šešelj smatra da bi bilo dovoljno da se srpska vojska stacionira u sredinama na Kosovu i Metohiji koje su pretežno naseljene Srbima.

- Tu ima 10 opština, ali ima još sela koja nisu uključena u te opštine. Zalažem se za to da se Goraždevac proglasi opštinom i da obuhvati i Pećku patrijaršiju - rekao je Šešelj, podsećajući da Goraždevac ima kopnenu vezu sa severom Kosova i Metohije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ruzica

14.10.2021 12:46

Znali smo da su britanci umesani. To je najodvratniji narod. Sve sto cine drugima neka im danasnja svetiteljka pravoslavna vrati.