VUČIĆ POSTROJAVA VOJSKU U KRALJEVU Budite spremni! Srpski ratnici zapevali uglas: Odlazimo na Kosovo ravno...
Printscreen

Predsednik Srbije i vrhovni komandant Aleksandar Vučić, najpre je obišao i pozdravio pešadijsku vojsku, a potom i jedinicu Žandarmerije sa ministrom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom i komandantom Žandarmerije Dejanom Lukovićem u bazi Žandarmerije u Kraljevu i poručio je pripadnicima te jedinice, srpskim junacima, da je došao u Kraljevo da ih obiđe i kaže hvala za sve što su uvek činili u odbrani naše otadžbine, štiteći njene vrednosti, štiteći njen integritet.

 

 

Vučić je pozvao pripadnike Vojske Srbije i jedinica Žandarmerije da budu spremni, da vredno rade i treniraju za svoju Srbiju, a da će država dati sve od sebe da im, koliko je moguće, njima i njihovim porodicama olakša život, da im plate budu veće, da lakše rešavaju svoje stambene i druge probleme, i da mogu da imaju sigurnu budućnost i za svoju decu i za sebe u našoj lepoj Srbiji.

- Poštovani pripadnici žandarmerije, junaci srpski, došao sam u Kraljevo da vas obiđem i da vam kažem hvala za sve što ste učinili u odbrani naše otadžbine štiteći intengritet i hvala što ste uvek bili tu za našu zemlju, i kada su bile poplave, zemljotresi. Hvala što niste tražili izgovor, i što ste uvek našli rešenje - kaže Vučić.

On je naveo da će Srbija učiniti sve da sačuva mir, ali da će u slučaju napada na Srbe, država morati da reaguje.

- Ukoliko vas država pozove, a daćemo sve od sebe da ne budete u takvoj situaciji i da ne dođete u tu poziciju, ali ukoliko vas država pozove da štitimo naš narod i da čuvamo naš narod, ja znam da ćete se vi, ne samo odazvati, već znam da ćete svoju svetu dužnost, svoju svetu obavezu obaviti na najčasniji mogući način. Na tome vam beskrajno hvala. Čuvaćemo mir i stabilnost gotovo po svaku cenu. Ako ne budemo imali izlaza, ako nas napadnu, ako nam budu ubijali ljude, kao što su to danas zamalo učinili, onda ćemo morati da zaštitimo naš narod. A ono što vam ja kažem, to da zaštitimo naš narod značiće da ćemo da pobedimo. Nema predaje, nema povlačenja - rekao je Vučić.

Vojnici i pripadnici Žandarmerije su nakon govora uglas zapevali pesmu "Hriste Bože" koja je i humna ove jedinice MUP-a za specijalne namene.

Hriste boze, raspeti i sveti,
Srpska zemlja kroz oblake leti.
Leti preko nebeskih visina,
Krila su joj Morava i Drina.

Zbogom prvi nerođeni sine,
Zbogom ruzo, zbogom ruzmariine.
Zbogom leto, jeseni i zimo,
Odlazimo da se ne vratimo.

Na tri sveto i na tri sastavno,
Odlazimo na Kosovo ravno,
Odlazimo na suđeno mesto,
Zbogom majko, sestro i nevesto.

Zbogom prvi nerođeni sine,

Zbogom ruzo, zbogom ruzmarine.
Zbogom leto, jeseni i zimo,
Odlazimo da se ne vratimo.

Kad je draga da odlazim čula
Za kalpak mi neven zadenula.
Kad je draga da odlazim čula
Za kalpak mi neven zadenula.

Zbogom prvi nerođeni sine,
Zbogom ruzo, zbogom ruzmarine.
Zbogom leto, jeseni i zimo,
Odlazimo da se ne vratimo
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Kovacevic Magda

13.10.2021 17:35

Nadamo KOSOVO NEDAMO NAS NAROD TAMO SVI SMO UZ VAS

Mile Bambus

13.10.2021 20:04

Ja sam spreman, samo vicite, ako ne daj Boze dodje do rata eto me.