VUČIĆ OŠTRO KRITIKOVAO FUNKCIONERE Predsednik izribao naprednjake!
Tanjug/Strahinja Aćimović

- Oni će, naravno, reći da je normalno da se po Beogradu voze službeni automobili za takve stvari, kao što je uvek i bilo. To, ipak, ne sme da bude slučaj - poručio je Vučić odgovarajući na pitanje TV N1.

Predsednik je istakao da automobile mogu da koriste samo štićene ličnosti i niko više, i dodao da je tu možda bilo samo dvoje ili troje ljudi koji su štićene ličnosti.

- Podržavam vaš zahtev i postaraćemo se da se takve stvari ne dešavaju. Za mene je sramota kada neko tako potroši 619 dinara ili 10 puta po 619 dinara, ako već nekog nije sramota što je potrošio 619 miliona evra narodnih para i stavio sebi pare u džep - naveo je on.

Predsednik je dodao da se prate objave u medijima i da je samo u poslednjoj sedmici zabeleženo ukupno 61 odsto negativnih objava o njemu, a 39 odsto o svima ostalima iz vlasti i opozicije, i to samo u mejnstrim medijima.

Vučić je izjavio da je spreman da ode na poligraf u prisustvu novinara N1, koji bi odredili pitanja o „Jovanjici“ i Belivuku i odabrali poligrafistu kojeg god oni hoće.

Novinar N1 prethodno je postavio pitanje otkud to, kako je rekao, da se kada je reč o „Jovanjici“, baš sad pojavila sumnja da su bila dogovorena pitanja za poligraf, kao i da se priča da je glavni poligrafista brat šefa njegovog kabineta Ivice Kojića. Takođe je postavljeno i pitanje  i kako to da neko ko ima 1,6 tona marihuane nije učinio veliko krivično delo.

VUČIĆ OŠTRO KRITIKOVAO FUNKCIONERE Predsednik izribao naprednjake!

Alo!/Vladimir Marković

 

- Vi odredite pitanja koja će se postaviti i na svako pitanje ću odgovoriti - poručio je Vučić. Što se tiče „Jovanjice“, kazao je da je na nadležnim organima da završe svoj posao i da će to biti i učinjeno. Utvrdiće da li su neki policajci negde nešto preterali ili nisu, dodao je on.

- Odakle vama priča da je moj brat na bilo koji način u tome učestvovao, to ste ponavljali dve godine, i to 6.357 puta ste lagali i obmanjivali javnost i nikada niste rekli izvinite, a sada imate i sudsku presudu da ste obmanjivali javnost. Kao i što ste optuživali mog brata da nije pokazao ličnu kartu i da je svojim leđima i bubrezima napao pendrek. Jedan dan se zalažete da se kanabis legalizuje i da bude normalno da gajimo marihuanu, a da posle to bude najveći zločin - naveo je on, i istakao da niko nije rekao da posedovanje marihuane nije zločin i da taj čovek neće odgovarati.

- Odgovaraće i protiv njega se vodi sudski postupak - istakao je Vučić, i dodao da je reč o osobi koja je dve godine u pritvoru, što nije isto što i kazna, kao i da je posao tužilaštva da podigne optužnicu.

- Nisam rekao da nije krivično delo, ali nije u rangu onih koji su ubijali ljude, klali i pravili ćevape - dodao je Vučić. Istakao je da je presudom suda utvrđeno da su političarima kojima je N1 davao sate i sate prostora obmanjivali javnost.
 

Više nesvrstanih nego pre 10 godina

Na Samitu Pokreta nesvrstanih je za četvrtinu više učesnika nego pre 10 godina, odgovorio je predsednika Srbije na tvrdnje Vuka Jeremića da je dobro što se Samit održava u Beogradu, ali i da Srbija nema spoljnu politiku. Vučić je kazao da predstavnici bivšeg režima zaboravljaju da se Samit održava usred pandemije koronavirusa, a i pored toga za četvrtinu je više učesnika nego na skupu pre 10 godina, koji je bio važniji jubilej - 50 godina postojanja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Gorana

13.10.2021 09:47

Sta su oni zamisljali da mogu da rade sta hoce!

Aleksandra

13.10.2021 09:49

Sreca pa je Vučic odmah reagovao i preseko, ne moze da radi ko sta hoce!