Predsednik Vučić danas na skupu povodom godišnjice Pokreta nesvrstanih
Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće danas na sastanku na visokom nivou, posvećenom obeležavanju 60. godišnjice Pokreta nesvrstanih zemalja na Beogradskom sajmu.

Svečano otvaranje Komemorativne sednice, na kojem će se predsednik Srbije obratiti u svojstvu ko-domaćina Komemorativnog skupa, predviđeno je u 9:30, saopšteno je iz službe za saradnju s medijima predsednika Republike.

Nakon toga, u 10 sati počinje plenarna sesija na kojoj će se obratiti šefovi delegacija.

Vučić će se danas sastati sa predsednikom Republike Gane Nana Ado Dankva Akufo-Adoom, a nakon toga će održati i niz bilateralnih sastanaka sa učesnicima sastanka povodom godišnjice Pokreta nesvrstanih.

U Palati Srbija u 12 časova predviđen je svečani doček predsednika Gane, a posle “tet-a-tet” sastanka biće organizovan plenarni sastanak delegacija dve zemlje.

Predsedniku Gane biće uručen Orden Republike Srbije na lenti, posle čega su predviđene i izjave za medije dvojice predsednika.

U popodnevnim satima Vučić će razgovarati sa visokim predstavnicima Kraljevine Saudijske Arabije, Narodne Demokratske Republike Alžir, Narodne Republike Bangladeš, Republike Indije, Republike Angole, kao i sa predsednikom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, saopštila je služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Nena

11.10.2021 10:33

Zadovoljstvo je biti domacin na ovom skupu.

Mile Bambus

11.10.2021 12:53

Ponosan sam sto smo opet okupili dobru ekipu u Beogradu. Danas je Beograd centar sveta.

Ivana

11.10.2021 22:40

Zahvaljujući Aleksandru Vučiću Srbija postaje sila broj jedan.Srbija bez Vučića ne može da se razvija.

Gagi

12.10.2021 02:52

Nesvrstani postoje i ne može se negirati prisustvo svih ovih ljudi koji su došli Srbiju.