PREDSEDNIK VUČIĆ Najiskreniji razgovor do sada, hvala Rusiji na podršci!
Alo

“Ponosan sam što mogu da kažem da imamo izuzetno dobre odnose sa Rusijom. Za razliku od drugih koji se toga stide ili plaše da kažu, a to ne krije. To sa ponosom izgovaram, jer je to u interesu Srbije”, rekao je Vučić.

Vučić je zahvalio Rusiji na podršci teritorijalnom integritetu I suverenitetu Srbije, i na tome što se zalaže da pitanje KiM može rešiti samo kompromisom, a ne nametanjem diktata Srbiji.

Alo

 

“Večerašnji razgovori sa Lavrovim su bili verovatno naši najotvoreniji i najiskreniji do sada. Ja njega smatram ne samo doajenom svetske diplomatije, već iskrenim prijateljem Srbije. U svetlu brojnih problema sa kojima se suočavamo, prirodno da razgovor bude najotvoreniji, da kažem šta mislim i da čujem stav Rusije”, rekao je Vučić.

Dodao je da je Lavrova upoznao sa svojim strahovima, koji su objektivni sa pozicije našeg naroda u regionu i zemlje, te da je dobio viđenje Ruske federacije, kao i važne savete.

Vučić je poručio da će Srbija će ostati vojno neutralna zemlja.

Takođe je zahvalio Rusiji na pomoći u obezbeđivanju energetske bezbednosti Srbije.


BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Una

10.10.2021 22:08

Srbija ima bezrezervnu podršku Rusije i to je sjajna stvar!

Мијо

11.10.2021 07:55

Подршка овако великог пријатеља пре свега много значи нашој земљи. Руси су нам показали колико нас цене и поштују и хвала им на свему што су урадили за нашу земљу.