Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao sa šefom diplomatije Nepala (FOTO)
Printskrin

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom spoljnih poslova Nepala Narajanom Khadkom.

Predsednik se saglasio sa gostom da bi Pokret nesvrstanih zemalja trebalo da ojača svoj uticaj u svetu.

Predsednik Vučić i ministar Kadka su istakli da je Pokret nesvrstanih zemalja danas možda i važniji nego što je bio pre 60 godina i da zemlje iz tog kruga treba da se međusobno podržavaju, zalažući se za snagu multilateralizma.

Prenoseći pozdrave rukovodstva Nepala i poziv za zvaničnu posetu toj zemlji, ministar Kadka je potvrdio poštovanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, saopštila je Služba za saradnu sa medijima predsednia Srbije.

Predsednik Vučić je zahvalio šefu nepalske diplomatije Kadki na principijelnom stavu o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, s čim u vezi je ministar Kadka istakao zalaganje svoje zemlje za rešavanje svih otvorenih pitanja kroz dijalog.

Dvojica sagovornika su konstatovali da su bilateralni odnosi Srbije i Nepala tradicionalno prijateljski, izgrađeni na temelju međusobnog poštovanja, sa značajnim prostorom za dalje razvijanje političkog dijaloga.

Saglasili su se da je potrebno jačanje ugovorno-pravnog okvira, kao osnove za produbljivanje saradnje, posebno ekonomske, za šta postoji obostrana spremnost.

Predsednik Vučić je podsetio na uspešnu nepalsku investiciju u Srbiji, fabriku testenine u Rumi.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Мијо

10.10.2021 14:17

Вучић се бори лавовски и верујем у добре резултате које ће наша земља постићи на овако важном састанку. Очекујем унапређење сарадње на највиши могући ниво са шефом диломатије Непала.

Zeljko

10.10.2021 14:57

Hvala Nepalu što ne priznaje Kosovo i dobro je što Vučić želi bolju saradnju Srbije i Nepala.

Ivana

10.10.2021 18:42

Ovaj sastanak je važan da sačuvamo teritorijalni intehritet i suverenitet naše države, nijedan predsednik do sada ovoliko nije radio za našu državu i njene građane. Srbija se cela razvija i gradi.