PREDSEDNIK VUČIĆ ČVRSTO OBEĆAO Učinićemo sve da građani imaju toplu zimu
Alo/M.Š.

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić nakon sednice Predsedništva stranke kazao je da će država učiniti sve da građani budu sigurni da imaju toplu zimu, dovoljno gasa, struje, da neće biti isključenja, kakvih će biti svakako u drugim zemljama.

On je naglasio da neće biti poskupljenja ni gasa ni struje.

Obraćajući se novinarima, preneo da je Predsedništvo SNS obavestio o aktuelnoj situaciji.

„Razgovarali smo šta je pred Srbijom - važne stvari kao što su borba protiv korone, borba za živote ljudi, borba za dalji ekonomski napredak zemlje, za očuvanje teritorijalnog integriteta Srbije, i kao ključna tema koja se nameće u svetu borba za energetsku bezbednost Srbije, te i povećanje životnog standarda.

U skladu s tim donosimo planove i programe. Obavestio sam članove Predsedništva da smo preduzeli značajne korake u energetici, pokrenuli rezervu kako bi se cena spustila“, objasnio je on.

Vučić je kazao da je obezbeđen i interventni uvoz kroz vraćanje električne energije, kada TENT sredinom decembra bude ponovo otvoren.

Ukazao je da je Srbija time obezbeđena, ali i dodao da će nas svakako pogađati događaji na evropskom i svetskom tržištu struje, jer će se uvećavati cene drugih stvari, kao što je građevinski materijal.

Svakodnevno skladištimo gas u Banatskom Dvoru, gas nam je važan za domaćinstva, ali i za proizvodnju, kazao je predsednik, istakavši da Srbija ima najnižu cenu električne energije u Evropi.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
Julija

09.10.2021 13:13

Ovo su stvarno sjajne vesti. Vucic je uvek tu da zastiti sve gradjane i nadje odgovarajuce resenje.

Мијо

09.10.2021 21:29

Најбитније од свега да се оваква цена каква је сада задржи јер ће то пре свега много значити свима нама. Подржавам овакву одлуку и сматрам да је ово најбоље решење у оваквој ситуацији каква нас је сада задесила.

Lena

09.10.2021 23:11

Vučić svoja obećanja ispunjava , ispuniće i ovo, na opšte dobro građana Srbije!

Taki

10.10.2021 00:06

Dok bi neki gledali kako da pokradu ovaj narod, Vucic se bori zarad svog naroda ali maksimalno i to se zaista vidi.

stevo

10.10.2021 01:52

Verujem predsedniku,jer u nebrojano puta do sada se pokazala da drzi do svojih obecanja i da je covek od reci