ANA BRNABIĆ VIŠE NIJE MOGLA TO DA TRPI Što ne ispitate Đilasa odakle mu 619 miliona evra? Nije imao ništa kada je ušao u politiku!
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Premijerka Srbije Ana Brnabić govorila je o lažnim optužbama da ministar finansija Siniša Mali poseduje 24 stana u Bugarskoj i navela da se ovde radi o zameni teza, te pozvala da se ispita šta je sa milionima Dragana Đilasa.

- Dokumenta bez pravnog tumačenja nisu dokaz ničega. Sve ono što sam stigla da pogledam, ništa novo nisam videla od onog što je već objavljivano. Ne postoji neka nova informacija na koju nije odgovoreno, što nije istraženo od strane nadležnih organa - rekla je Brnabić.

Premijerka je istakla da se u tim dokumentima radi o 2012. godini kada Siniša Mali nije imao političku funkciju.

- Ono što mi je zanimljivo, da podvučem, je to što se radi o 2012. godini kada Siniša Mali nije imao političku funkciju i pričamo o tome šta je on radio pre nego što je počeo da se bavi politikom. I da je on, kažete, ili kažu oni, imao 24 stana pre nego što je počeo da se bavi politikom. Ja koliko sam videla sve podatke, to nije tačno. To je laž ili pogrešna interpretacija ili pogrešno ili namerno.

- Imate opet Dragana Đilasa koji nije imao ništa pre nego što je počeo da se bavi politikom, ali je sam prijavio nakon što je, prestao da se bavi politikom, 619 miliona evra. Čovek pre svoje političke karijere nije imao ništa, ili je imao 70.000 evra, a nakon političke karijere 619 miliona. Njegov brat nije imao stan, a nakon političke karijere svog brata ima 29 stanova u centru grada.

Premijerka je još jednom naglasila da nije istina da je Siniša Mali imao 24 stana.

- Mi zamenjujemo teze na tako epohalan način. Pričamo o tome šta je čovek imao (a nije imao 24 stana) pre nego što je počeo da se bavi politikom. Je l' danas ima više? Nema. I pričamo o Đilasu koji nakon što je počeo da se bavi politikom imao 619 miliona evra.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Mile

05.10.2021 20:37

Bravo Ana, sve si lepo rekla i objasnila. Najlakše je optuziti nekog da bi skrenuo paznju sa sebe.

Мијо

05.10.2021 21:59

Ђиласу сву имовину треба одузети он је све то стекао на нелегалан начин.