BEOGRAD REKAO "STANITE" Premijerka o povlačenju - nakon juriša do zuba naoružanih pripadnika ROSU, Priština podvila rep! Veliki šamar Kurtiju
Printskrin

 

- Problem je nastao davno, 2008. godine nakon jendostrano proglašene nezavisnosti, pa onda svega ostalog što se kasnije dešavalo, pa 2011. godine kada su postavljeni administrativni prelazi, kada je formirana carina.

- Problem je što su do zuba naoružani pripadnici ROSU poslali na administrativne prelaze, tu je Beograd rekao "Stanite",

- Važno je da smo ovim sporazumom, za koji bi volela da kažem,da je velika srpska pobeda i da su podvili rep. Ovo je jedna pametna politička ofanziva. 

- Dobili smo dogovor u kome smo dobili mnogo, ROSU je morao da se povuče, KFOR se vratio, nema više jendostrano naetnutnih rešenja, dogovoreno je da mora da se razgovara sa Beogradom, u taj dijalog moraju da budu uključen apitanja, da mora da se razgovara o ZSO, pride smo od EU jasno i glasno rekli da presuda Ivanu Todosiću nije u skladu sa Briselskim sporazumom - navela je Ana Brnabić. 

Ističe da je politički nekorektno nazivati sporazum u Briselu velikom pobedom, ali je činjenica da smo "pametno i promišljeno odreagovali".

- Mislim da niko od nas nema racio kakav ima Vučić, već je prvi instinkt da se raguje iz stomaka. Vučić je uvek pametniji od toga, reaguje suzdržano i na loptu posle koje bi svi rekli "a, zašto konačno ne vratite?". Nije sve u tome da im vratimo i u prvom potezu, već u političkom promišljanju - kaže premijerka.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading