ŠEŠELJ U SVOM STILU Muslimani prave crne liste, ali Srbija jednim potezom može matirati Sarajevo
Foto: Dejan Briza

- Oni su tamo nabrojali nekoliko ljudi koji su u medijima u Republici Srpskoj negirali da se u Srebrenici desio genocid. Ovog puta moje ime ne pominju, ali ja sam temeljno negirao taj "genocid" na preko 3.300 strana i ja ću to do kraja svog života da negiram. U Srebrenici se jednostavno nije desio genocid, iako se desio zločin, a taj zločin je podmetnut srpskom narodu. Organizovale su ga strane službe i platile ga devizama i zlatom - rekao je Vojislav Šešelj.

Foto: Dejan Briza

 

 

Šešelj kaže da Srbija mora da stane u zaštitu svojih državljana. Predsednik SRS podseća da se odavno zalaže za to da se u Krivični zakonik unese odredba da se teškim zatvorskim kaznama kažnjavaju oni koji tvrde da je "u Srebrenici počinjen genocid".

Lider radikala misli da se SIPA neće usuditi da interveniše na teritoriji Republike Srpske i da hapsi ljude sa "crne liste".

- To bi izazvalo oružani sukob. Oni će to moći da rade samo na teritoriji Federacije - rekao je predsednik SRS.

Vojislav Šešelj o Vojsci Republike Srpske 

Na pitanje da li podržava najavu srpskog člana predsedništva BiH Milorada Dodika o ponovnom formiranju Vojske Republike Srpske, lider radikala kaže da odavno smatra da treba ukinuti odluke donesene pod pritiscima.

- Moje mišljenje je da treba ukinuti sve odluke koje su donesene pod pritiscima i ucenama. Najviše ucena je izneo nekadašnji visoki predstavnik Pedi Ešdaun. Sve što je suprotno Dejtonskom sporazumu preneseno u nadležnost centralne vlasti u BiH treba da bude vraćeno entitetima - rekao je predsednik SRS.

 

Komentari (0)

Loading