Šapić: Nadam se da će razum prevladati, da neće doći do konflikata
TANJUG/ JADRANKA ILIC

 

"Naš narod na Kosovu i Metohiji izdržava velike pritiske i provokacije prištinskih vlasti poslednjih dana" istakao je u Vršcu potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Aleksandar Šapić.

Šapić je posetio Vršac, Pančevo i Veliko Gradište i između ostalog sa građanima razgovarao o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji.

Šapić je tom prilikom rekao da je neprihvatljivo da jedna strana upotrebi silu, a da se nakon toga poziva na kompromisno rešenje.

"Sukob nikome nije doneo sreću, nadam se da će razum prevladati, da neće doći do konflikata i da će se situacija rešavati u skladu sa prethodno postignutim dogovorima. Ne može se iz tog Briselskog sporazuma uzimati kako kome šta odgovara, jer na taj način sporazum gubi smisao", naglasio je Šapić.

Šapić je izrazio nadu da će predstavnici međunarodne zajednice koji su dužni da na Kosovu i Metohiji čuvaju mir i garantuju dogovore izvrše pritisak na Prištinu da povuku naoružane jedinice sa severa Kosova i da ispoštuju dogovore koji su potpisani.

"Briselski sporazum je potpisan 2013. godine a jedna od glavnih tema bila je Zajednica srpskih opština koja još uvek nije formirana. Ne može, kako izgleda međunarodni posrednici misle, da jedna strana treba sve da dobije a druga za sve da bude kriva. Srbija neće više dozvoljavati da se na nju prebacuje krivica, bez obzira šta se zaista desilo", rekao je Šapić.

Šapić je rekao da Srbija neće sedeti skrštenih ruku na pretnje našem narodu dugim cevima, što ne znači da treba da reagujemo ishitreno jer smo često znali da platimo cenu takvih reakcija.

"Kosovski čvor nije lako rešiti i taj problem dugo traje ali moramo učiniti sve da relaksiramo situaciju a to se čini razgovorom, a ne dugim cevima. Ukoliko želimo rešenje njime moraju da budu zadovoljne obe strane, a ne da nam se isporuče zahtevi koje mi moramo da ispunimo, a i ono na šta se druga strana obavezala neće da uradi", zaključio je Šapić.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading